Što nam se više približavaju hladniji dani, to smo uzbuđeniji zbog nošenja divnih pletiva.

Pleteni modni komadi savršeni su za ležerne, cozy dnevne kombinacije, a dobro upareni mogu proći i kao odličan odabir za nešto sređenije prilike. Iako svaka godina nosi svoje trendove, i pletiva ćemo viđati u stilu svega što su dizanjeri predstavili još na proljeće u kolekcijama za jesen/zimu 2023./2024.

Pletivo na prugice
Instagram (@anoukyve) 

Osim nekoliko izleta u naglašene krajnosti, ova jesen većinski nosi neutralne tonove, vječnu klasiku i jednostavnost stila, a s time ruku pod ruku savršeno idu i pletene haljine koje će u nadolazećem razdoblju biti posebno voljene.

Haljina na prugice
Instagram (@deborabrosa) 

One čine jedan od onih komada koje godinama možemo držati u ormaru i nikada neće izaći iz trenda, a jedan od razloga je njihova svestranost u tome da se mogu stilizirati na bezbroj načina. Mini, midi ili maxi verzije i njihove kombinacije s visokim čizmama, tenisicama, mokasinkama, gležnjačama... Varijacija je mnogo kada pronađete stil koji vama najviše odgovara, a mi vam donosimo nekoliko ideja.

Pletena haljina + upadljive čizme

Haljina u neutralnoj boji lako se kombinira pa ste slobodni igrati se s modelima i malo hrabrijim dizajnima obuće koji će podignuti vaše izdanje.

Pletena haljina
Instagram (@annabelrosendahl) 

Pletena haljina + balerinke

Riječ je o dva klasična modna komada koja zajedno moraju činiti dobru kombinaciju. S obzirom na činjenicu da su balerinke ponovno u modi, upravo je ovo izdanje savršeno za prijelazno razdoblje prema zimi.

Pletena haljina
Instagram (@anoukyve) 

Pletena haljina + statement remen

Još jedan neutralni outfit s kojim je nemoguće pogriješiti, a osim istaknute obuće, ovoga je puta njegov glavni naglasak na predimenzioniranom remenu koji daje poseban touch kombinaciji i izlazi iz kategorije uobičajenog.

Pletena haljina
Instagram (@tylynnnguyen) 

Pletena haljina + bomber jakna

Iako ne biste rekli da ovo dvoje ide zajedno (jer jedno je classy drugo više sassy), zapravo je pun pogodak. Njihove se suprotnosti međusobno jako dobro nadopunjuju toliko da u ovom modnu izdanje u kojemu nećete ostati nezapaženi.

Pletena haljina
Instagram (@ellenclaesson) 

Pletena haljina + visoke čizme

Iako bi većina na prvu birala gležnjače kao idealnu kombinaciju, midi i maxi pletene haljine jako se lijepo slažu s čizmama do koljena. Daju dodatni chic i bogati dojam,

Pletena haljina
Instagram (@beatrice.gutu)