Već je otprilike svima jasno što možemo očekivati na ulicama ove jeseni i zime. Trendove smo već mogli primijetiti na Tjednima mode prije nekoliko mjeseci kada su se predstavljale kolekcije za tada još nadolazeću hladnu sezonu, a sada su svi oni oživjeli u realnost.

Osim već dobro poznatih trendova kao što su povratak trapera, jarko crvena boja, točkice, balerinke, mokasinke, sivi materijali, glomazni nakit, metalik nijanse, s vremena na vrijeme i dalje se javljaju novi, a često naglasak stavljamo upravo na boje u kojima se nosi moda određene sezone.

Crvena boja hit je jeseni i zime 2023./2024.
IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Dobro je poznato da na jesen obožavamo nude i neutralne nijanse, bež, smeđe, boje kave, kao i sive, maslinasto zelene i burgundy boje. Među njima, veliku popularnost ovu jesen ima i mornarsko plava koju mnogi vole izbjegavati, a zapravo izgleda veoma classy.

Jedan od razloga zbog kojih ova nijansa tamnoplave često ostane zanemarena je neimanje ideja o tome kako je kombinirati, a da izgleda dobro. Upravo vam zato u nastavku donosimo inspiraciju i sedam boja s kojima se navy plava  dobro slaže. 

Bijela 

Tamnoplava i bijela boja zajedno daju mornarski štih koji je u ovom slučaju apsolutno poželjan. Izgleda elegantno i chic, a može se kombinirati za sve prilike.

Navy plava boja za jesen 2023.
Instagram (@louisahatt) 

Crvenkasto-smeđa

Posebna nijansa ove boje iznimno je poželjna za jesen pa tako zajedno s navy plavom čini idealnu kombinaciju za hladnu sezonu. 

Navy plava boja za jesen 2023.
Instagram (@greceghanem) 

Žuta 

Za pravi dojam jeseni, što je bolje od žute? Hladnom outfitu donosi dašak veselja i sunca, a sigurno će upravo žuti modni komad na vama svi primijetiti. 

Navy plava boja za jesen 2023.
Instagram (@lizzyhadfield) 

Crna 

Ako želite 'gađati na sigurno', onda birate crno, u svim situacijama. Iako često možemo svjedočiti izjavama da tamnoplava i crna nikako ne idu zajedno, samo ih trebate znati kombinirati na pravi način. 

Navy plava boja za jesen 2023.
Instagram (@frannfyne) 

Bež

Kao i crna, nude nijanse sa svime se slažu pa tako i mornarsko plavim nijansama. Uvijek daju classy dojam, izgledaju bogato, neutralno, a u kombinaciji s plavim bojama dobro se sljubljuju s burgundy nijansama koje su, također, u jesenskom trendu. 

Navy plava boja za jesen 2023.
Instagram (@modestmira_) 

 Svijetloplava

Uvijek znamo da se tamne i svijetle nijanse neke boje dobro slažu, pogotovo u stvaranju monokromatskog izdanja. 

Navy plava boja za jesen 2023.
Instagram (@deborabrosa)