Kako polako prelazimo u jesensko razdoblje, tako se mijenjaju i naši modni odabiri, a zaokret se događa se i u najmanjim stvarima kao što su boje naših komada.

Nakon ljetnih veselih i razigranih nijansi, u jesen ulazimo malo zagasitiji pa najčešće volimo birati tamnije i svijetlije nude nijanse, neutralnu sivu, kao i uvijek omiljene crnu i bijelu. Neutralno nas podsjeća na klasiku, minimalizam, jednostavnost, prigodno prelasku iz ludog ljeta.

Bijeli pulover
Instagram (@jastookes) 

Uz već dobro znane i voljene nijanse, svake sezone provuće se još neka koja u potpunosti iskače, a ove je godine to jarko crvena. Manija boje ljubavi obuzela je svijet, a nosi se u svim oblicima - torbicama, haljinama, poloverima, sakoima, balerinkama...

Danas ćemo se ipak vratiti na klasike za sve one kojima je skok u crveno prenagao. Donosimo inspiraciju za nude jesenske outfite za prave obožavatelje minimalizma.

Kombinacija nijansi 

Kombinacija različitih nude nijansi stvara savršen neutralan outfit koji odiše luksuzom. Naizgled možda kompliciran, zapravo veoma jednostavan - obične bijele traperice, bež dolčevita, prljavo bijela jaknica i čizme do koljena. Varijacije na temu su različite, poanta je slaganje više sličnih tamnijih i svijetlijih nijansi.

Neutralna jesenska kombinacija
Instagram (@kelseymerritt) 

Samt kompletići i zagasite boje

Sofia Richie Grainge već je neko vrijeme pojam dobrog odijevanja, luksuza i ljepote u minimalizmu. Zna jednostavne komade pretvoriti u dobar outfit, kao što je ovaj kompletić od samta kombinirala s običnim crnim topom i bež salonkama. Nosila je i torbicu nešto svijetlijih nijansi, ali i dalje nije izašla iz zone neutralnosti.

Samt kompletić
Instagram (@sofiarichiegrainge) 

Oversized komadi 

Široki pleteni pulover i široke bijele hlače na crtu čine savršenu kombinaciju ležernog i formalnog te se odlično sljubljuju. Uz dodatak trendi remena i torbice u boji koja se ističe u kontrastu s kombinacijom (ali i dalje je zagasita), složili ste veoma jednostavan outfit koji odaje dojam elegancije i ženstvenosti. 

Neutralna modna kombinacija
Instagram (@jastookes) 

Siva u tonovima  

Iako je oduvijek jedna od zaštitnih znakova hladnijih sezona, siva je ove jeseni doživjela posebnu popularnost. Bazična i jednostavna kakva je, dobro se slaže većinom sa svime, a pogotovo sama sa sobom. Svijetlije i tamnije nijanse sive stvaraju odličan jesenski go to outfit uz, kao i u ovome slučaju, veoma pristupačne komade. 

Siva modna kombinacija
Instagram (@alix_earle) 

Nude, nude i samo nude

Svijet obožava zemljane kombinacije u odjeći, a pogotovo one koji odišu elegancijom. Običan oversized pulover uskladite s uskom suknjom ili haljinom do poda, dodajte omiljeni remen u sličnim nijansama, zlatni nakit i dobili ste win kombinaciju za sve prilike. 

Nude modna kombinacija
Instagram (@jastookes) 

Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners