Zima je u punom zamahu i nema boljeg trenutka za kreiranje osobne zimske capsule garderobe, u koju morate uključiti pleteninu, tople bunde, zimske kape, čizme... ali i jedan klasik – odjeću od samta, mekane i tople rebraste tkanine na koju kao da smo zaboravili.

Komade od samta ne nosimo samo iz razloga što su savršeno udobni ze prohladne zimske dane već i iz razloga što se ova tkanina vratila na modnu scenu (hvala Miuccia Prada!) i što su nam it djevojke pokazale kako samt komadi mogu biti odlična baza za odlične zimske lookove.

Hailey Bieber
affinitypicture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Hailey Bieber

Emily Rataykowski
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia Emily Rataykowski

Jennifer Lopez modna inspiracija
Profimedia 


Samt su obožavale slavna Jane Birkin, princeza Diana, kraljica stila Carolyn Bessette-Kennedy, a danas su mu vjerne Elsa Hosk, J.Lo, Emily Ratajkowski, Hailey Bieber (koja nas je nedavno i podsjetila kako se dobro nose samterice širokih nogavica i mokasinke). Samt se odlično slaže s pleteninom, oversized košuljama i blejzerima (ne zaboravimo Khaiteov komad), te zaogrnut toplim zimskim kaputima.

Kako nositi samt
Instagram (@juliesfi) 

Kako nositi samt
Instagram (@lenafarl) 

Street style Pariz 2023
BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA 

Kako nositi samt
Instagram (@juliesfi) 

Street style Pariz 2023
BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA 

Kako nositi samt
instagram (@pia_mbd) 


Kako i u kojim bojama ove sezone nositi samterice, samt suknje i jakne, najbolje znaju modno osviještene djevojke, a osim (klasičnih) smeđih samt odjevnih predmeta, u trendu su oni boje karamele, lattea, dok za one smjelije tu su i vibrantnije kombinacije.