Trend koji je kroz zadnjih nekoliko godina prerastao u globalni stil zasigurno je i odluka da pažnju sve manje poklanjamo prolaznim modnim hirovima te da kupujemo manje ali vrjednije i kvalitetnije. I dok možda i dalje pokleknemo pri odabiru svakodnevnih modnih outfita sve se veći broj potrošača okreće ulaganju u promišljene kupnje, u kupnju proizvoda koji će izdržati test vremena a u tome prednjače luksuzni satovi i nakit.

Takav način kupnje opisuje se i kao investicijska kupnja jer su takvi modni komadi estetski te svojom kvalitetom vječni, bez obzira hoćete li se luksuznim satom nagraditi za rođendan, ostvareni uspjeh ili kao odraz sve izraženije potrebe za tzv. revenge shoppingom. Ovaj je pojam izrastao kao odgovor na pandemiju a podrazumijeva želju da kupnjom nadoknadimo propušteno, investiramo u sebe, jer mi to zaslužujemo. Ovaj trend posebno pozdravljaju luksuzni brendovi koji unazad dvije godine bilježe značajan rast kupnje upravo luksuznih satova.

Cartier, Ballon Bleu

Cartier, Ballon Bleu
Cartier 

Prvi put lansiran 2006., Cartierov Ballon Bleu je neobičan a elegantan član njegove linije kultnih satova, jedan od onih koje rado nosi i vojvotkinja od Cambridgea. Naziv potječe od detalj plavog safira koji je oblikovan cabochon stilom te oblika kućišta koji podsjeća na balon. Cijena:

Gucci, 25H

Gucci, 25H
Gucci 

Godine 2021. obilježila se stota obljetnica Guccija i kako bi proslavio tu prigodu, tadašnji kreativni direktor Alessandro Michele dizajnirao je liniju satova među kojima je i ultratanki model pod nazivom 25H, inspiriran elegantnim oblicima suvremene arhitekture. Ovaj uniseks model privlači sportskim izgledom, kontrastnim brojčanikom od mesinga, urešenog G motivom. Na izbor su modeli koji uključuju kombinaciju čelika, platine i dijamanata.

Omega, DeVille Trésor

Omega, DeVille Trésor
Omega 

Ovaj model svoj elegantni izgled i ime duguje muškom elegantnom satu iz 1949. Ova elegantna verzija spaja klasični stil sa sivim kožnim remenom i dijamantnim detaljima.

Rolex, Oyster Perpetual

Rolex, Oyster Perpetual
Rolex 

Iako su neki detalji Rolexovog Oyster Perpetual modela sata relativno novi, poput šarenog brojčanika (dostupnog u nizu svijetlih nijansi, uključujući bombon ružičastu, žutu, narančastu, zelenu i tirkizno plavu), njegov dizajn potječe od originalnog sata Oyster vezan uz Mercedes Gleitz, prvu žena koja je preplivala La Manche još 1927. godine.

Chanel, Boy.Friend

Chanel, Boy.Friend
Chanel 

Ovaj model je lansiran 2015., ali već se smatra modnim klasikom. Njegovo ime upućuje na Chanelovu inspiraciju muškom modom, muževnim krojevima i tkaninama, a osmerokutno kućište svojevrsna je hommage kultnom poklopcu za bočicu parfema Chanel No.5. Dostupan je u verziji s crnim kožnim remenom, remenom od tvida ili urešenog dijamantima.

Hublot, Classic Fusion

Hublot, Classic Fusion
Hublot 

Ovaj model vuče svoju slavu još iz osamdesetih, a ovaj model djeluje luksuzno, privlačno, stvorenim za svakodnevno nošenje. Najnoviji modeli stilski su osvježeni bez narušavanja dizajna i njegove DNK.

Longines, DolceVita

Longines, DolceVita
Longines 

Inspiriran vintage modelom sata iz 20-ih, Longines Dolce Vita ima prepoznatljive Art Deco linije. Brojčanik je još jedan znak stila iz 1920-ih, kao i zamjenjivi kožni remen.

Piaget, Limelight Gala

Piaget, Limelight Gala
Piaget 

Glamurozni i profinjeni, dijamantni satovi za žene iz kolekcije Limelight Gala posvećeni su sofisticiranosti i ljepoti. Spajajući umjetnost, dizajn i nakit, pjevaju hvalospjeve odvažnoj, živahnoj ženstvenosti koja je već odlikovana u prvim verzijama ovih elegantnih satova iz 1970-ih.

Chopard, Happy Sport

Chopard, Happy Sport
Chopard 

Lansiran 1993. godine, model Happy Sport prvi je sat koji kombinira dijamante s kućištem od nehrđajućeg čelika. Do danas je ostao jedan od najlegendarnijih i najpoželjnijih modela u industriji. Istražite cijeli asortiman luksuznih lebdećih dijamantnih satova za žene: dijamantni satovi od zlata, bijelog i ružičastog zlata i satovi od nehrđajućeg čelika.

Hermès, Nantucket

Hermès, sat Nantucket
hermes 

Priča o ovome modeli je započela 1991. godine, kada je dizajner Hermèsa Henri d’Origny osmislio model Nantucket koji se često opisuje kao "pravokutnik unutar pravokutnika". Model je poseban i po sidrenim karikama lanca Chaîne d'ancre narukvice, Hermèsovog klasika iz 1938. godine.

Chaumet, Joséphine Aigrette

Chaumet, Joséphine Aigrette
Chaumet 

S elegantnim oblikom inspiriranim dragim kamenom u obliku kruške, koje je preferirala carica Joséphine, jedna od Chaumetovih najpoznatijih klijentica, kućištem od bijelog zlata uokvirenog dijamantima i šik crnim satenskim remenom, ovo je sat s detalj koji nikada nećete htjeti skinuti.