Nova šarena suradnja švicarskog proizvođača satova Hublot i umjetnika Takashija Murakamija poziva da zavirite u njihov zajednički umjetnički projekt. Takashi Murakami je međunarodna zvijezda, ne samo u krugovima suvremene umjetnosti nego i u široj javnosti, onaj koji odlično kombinira vrhunske multimedijske alate s tradicionalnim art japanskim tehnikama. Vizualno, njegov je stil odraz japanske tradicije i pop kulture, što se pokazalo savršenim za pokretanje suradnje sa švicarskim brendom satova Hublot koje karakterizira tradicionalni know-how, preciznost, futuristička tehnologija i izrada.

Hublot x Takashi Murakami
Hublot Takashi Murakami

Njihova je suradnja započela 2021. najavom kolekcije satova s Murakamijev motivom nasmiješenog cvijeta. Rezultat te suradnje je prvi dostupni od trinaest najavljenih modela satova. Zanimljivo je da će ovi satovi biti dostupni putem internetske platforme kojoj mogu pristupiti samo oni koji su kupili barem jedan od 324 Hublot x Takashi Murakami NFT-a od 2022. A posebno se ističe Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow model koji brend opisuje kao remek djelo.

Ovaj novi Hublot x Murakami sat atraktivno spaja prva dva modela sata predstvaljena u sklopu ove suradnje - i to spojem kućišta od crne keramike prvog modela i šarenog motiva duge drugog. Dvanaest latica i površina su izrađeni od rubina, safira, ametista, tsavorita i topaza. Dovoljan je pogled na sat kako bi se nasmiješili, a dostupan je po cijeni od 27,300 dolara

Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow
Hublot 

Kako doći do ovog sata? Zahtjevnije nego što i kolekcionari satova misle: naime, kolekcionari će do travnja 2024. na platformi OpenSea morati nabaviti/razmijeniti dvanaest NFT-ova, nakon čega će samo oni koji imaju svih dvanaest moći kupiti sat. U slučaju da ga nitko ne uspije nabaviti, Hublot će prodati sat na aukciji u dobrotvorne svrhe, što je vrlo promišljen plan B. Do tada uživamo u predstavljenim modelima čija cijena doseže i do 100,000 dolara.

Hublot x Takashi Murakami
Hublot