Svi vjerni pratitelji fashion svijeta već su dobro upućeni u trendove koje nam za nadolazeće mjesece servira visoka moda iz kolekcija predstavljenima na Tjednima mode. 

Boje, materijali, modeli, dizajni, otprilike se već zna što će se nositi ove godine, točnije što će biti najveći trend. Ipak, nisu svi ljubitelji trendova. Mnogi vole kupovati komade koji, osim što će biti atraktivni za tu jednu sezonu, neće u ormaru stajati ni sljedećih godina. 

Iza nas je bila godina savršena za stvaranje bezvremenskih izgleda zbog modne klasike koja je vladala uz minimalizam, clean girl estetiku i jednostavnost. Iako je već početak ove godine pokazao da će moda krenuti u sasvim suprotnom smjeru (prvi dokaz za to je Mob Wife trend), svejedno je moguće napraviti modnu kapsulu koja neće biti isključivo nosiva u ovoj godini.

Donosimo vam osam komada koje ćemo sigurno svuda viđati u 2024., ali i kasnije.

Cipele sa srednje visokom petom 

Savršena mjera između sređenog i udobnog izdanja koja zaista prolazi za sve prilike. Sve od čizmi gležnjača pa do party salonki - u koju je obuću bolje uložiti nego u onu koja je ugodna za nošenje i koja je stvorena za svaku priliku, od posla do izlaska?

Modna kapsula za 2024
Instagram (@anoukyve) 

Kaput-šal

Nako što je Toteme izbacio najpopularniji model kaput-šala, zavladala je za njim apsolutna pomama. Sada je dostupan u mnogim bojama i u raznim duljinama, a nimalo ne čudi potražnja jer je idealan komad koji izgleda trendi i chic, a ujedno grije na niskim zimskim temperaturama (uz inovativan dodatak šala). 

Modna kapsula za 2024
Instagram (@lefevrediary) 

Opuštene traperice

Svi znamo da su 2023. godinu obilježile wide leg traperice, a čini se da se trend nastavlja i u ovoj godini. Opušteni, baggy modeli ne izlaze iz trenda, a iako su se vidjele naznake povratka skinny jeansa, čini se da će ostati na čekanju.

Modna kapsula za 2024
Instagram (@emswells) 

Maxi haljina

Čini se da ove sezone idemo sa 'što dulje, to bolje'. Divna pletena maxi haljina savršen je izbor uz čizme iznad koljena za zimske dane, a jednako se odlično slaže sa sandalama i blazerima kada stignu proljetne temperature.

Modna kapsula za 2024
Instagram (@tylynnnguyen) 

Minimalistička tote torba

Ako jedna torba garantira sve, to su modeli tote torbe koja, osim što izgleda trendi, nosi u sebi sve što vam je potrebno za dan.

Modna kapsula za 2024
Instagram (@symphonyofsilk) 

Midi i maxi suknje

Iako su mini suknje do nedavno vodile kolo, vrijeme je da ih zamijene njihove malo dulje prijateljice. One čine jedan od onih komada koji se, također, može nositi uz pulovere i čizmice na zimu i jesen, a uz majice kratkih rukava ili lagane topove na proljeće i ljeto.

Modna kapsula za 2024
Instagram (@nlmarilyn) 

Kardigan

Možda čak glumici Katie Holmes možemo zahvaliti što se na velika vrata vratila ljubav prema kardiganima jer ih je prva krenula nositi nakon duge pauze. Dok spadaju u modu zimskih mjeseci, iz djevojke kao Hailey Bieber nosile su ih na chic načine bez ičega ispod za trendi izglede, stoga ni oni nisu definirani samo za jedno godišnje doba. 

Modna kapsula za 2024
Instagram (@smythsisters) 

Samt

Komade od samta ne nosimo samo iz razloga što su savršeno udobni za prohladne zimske dane već i iz razloga što se ova tkanina vratila na modnu scenu (hvala Miuccia Prada!) i što su nam it djevojke pokazale kako samt komadi mogu biti odlična baza za divne zimske lookove.

Modna kapsula 2024
Instagram (@juliesfi)