Već neko vrijeme često se susrećemo s pojmom 'power dressing'. Nije potrebno dubinski istraživati da biste shvatili da je riječ o stilu odijevanja koji odiše samopouzdanjem, profesionalnošću i modnim autoritetom.

Ne radi se samo o nošenju luksuznih komada odjeće, već o odabiru odjeće koja savršano pristaje, prikladna je za business, ali i casual trenutke. Nose se blejzeri naglašenih ramena, savršeno krojena odijela, bijele košulje, svileni topovi, midi suknje, kvalitetne tkanine u paleti crne, bijele i sive s neodoljivim motivom tankih pruga...

Corpcore moda
Instagram (@hoskelsa) 

Corpcore moda
Instagram (@hoskelsa) 

Riječ je o novom pogledu na tipični '9 do 5' dress code koji se udaljava od 'clean girl' i 'quiet luxury' estetike, a podilazi uredskoj odjeći 90-ih godina na pomalo grublji, grunge način. Savršeno se s ovakvim tipom estetike isprepliće 'Office Siren' trend koji karakterizira poslovnu ženu koja je sofisticirana, sexy i chic.

Najbolji njezin opis zapravo daje manekenka Gisele Bündchen, točnije lik kojeg glumi u kultnom filmu 'Vrag nosi Pradu' - 'corporate baddie' izgled. Stil označava povratak vintage i arhivskih komada, neutralnih nijansi, Bayonetta naočala, chunky nakita, ali jednostavnih outfita, a it djevojka koja često utjelovljuje upravo takav stil je voljena Bella Hadid.

Bella Hadid - office siren izgled
Jackson Lee / SplashNews.com 

Corpcore viđamo i na modnim pistama. Za proljeće/ljeto 2024. Boss je prigrlio korporativni šik. Modeli su nosili krojena odijela, elegantne pencil suknje i klasične kombinacije košulje i kravate. Prozirne hulahopke, olovka i bilježnica u ruci, kao i kožne aktovke pojačale su svaki look.

Boss SS24
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Boss SS24

Boss SS24
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Boss SS24

Boss SS24
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Boss SS24

Kreativni direktori modnih kuća ovaj su vintage stil kroz posljednje kolekcije prilagodili modernoj ženi, kao Miu Miu za jesen/zimu 2023., Gucci 'Ancora' kolekcija ili debitantska kolekcija Petera Hawkinga za Tom Ford.

Tom Ford SS 2024
x / Avalon / Profimedia Tom Ford SS 2024

Iako može biti nišni trend, corpcore posuđuje inspiraciju iz brojnih drugih stilova, a i omogućuje fuziju formalnog i nonšalantnog, zbog čega je odličan i za slaganje trendi street style izdanja koje it djevojke obožavaju.

Corpcore moda
Instagram (@who.is.mm) 

Corpcore moda
Instagram (@lara_bsmnn) 

Corpcore moda
Instagram (@hoskelsa) 

Corpcore moda
Instagram (@linda.sza)