'Clean Girl' estetika obilježila je 2023. godinu. Minimalizam, jednostavan makeup, tihi luksuz koji je popularizirala Sofia Richie sa svojim neutralnim noktima i sleek punđama, skupi materijali, ali neupadljive modne kombinacije - čini se da je to sve sada iza nas.

Za sve one kojima ovakav neupadljiv izraz nikada nije previše odgovarao ili one koji su se osjećali kao da iskaču iz tolike jednostavnosti, stiglo je vaše vrijeme.

Proteklih nekoliko tjedana društvene mreže vrište novi trend, a ako ga još niste primijetili, zove se 'Mob Wife' i potpuna je suprotnost svemu onome što je zagovarala 2023.

Mob wife trend
IFA Film / United Archives / Profimedia 

Riječ je o 'over-the-top' estetici, upadljivoj, naglašenoj, boldanoj koja svoju inspiraciju pronalazi u Carmeli Soprano iz kultne serije 'The Sopranos'.

Odmah vam je jasno da je riječ o ženama mafijaša, glamuroznim divama koje uvijek nose naočale, dugačke nokte (često crvene boje), voluminoznu frizuru, smokey sjenilo na očima, femme fatale look, naglašene usne, mnogo nakita (na veličini se ne štedi) i bunde kao must have. Uz to, iznimno je voljen životinjski uzorak. 

Mob wife trend
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Ono što nikako ne smijete izostaviti je stav, možda i najvažniji segment novog trenda. Takva žena zna što želi, samouvjerena je, samostalna i nepokolebljiva, uvijek sređena i ne duguje ništa nikome.

Mob wife trend
UNIVERSAL PICTURES / Entertainment Pictures / Profimedia 

Mob wife trend
/ Mary Evans Picture Library / Profimedia 

Mob wife trend
The Hollywood Archive / Avalon / Profimedia 

Mob wife trend
Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia 

Mob wife trend
Universal / Christophel Collection / Profimedia 

Mob wife trend
UNIVERSAL PICTURES / Entertainment Pictures / Profimedia 

Mob wife trend
Universal / AFP / Profimedia 

Osim Carmele Soprano, tu je i Lorraine Bracco kao Karen Hill u filmu 'Goodfellas',  Michelle Pfeiffer kao Elvira Hancock u 'Scarfaceu' ili Jennifer Lawrence kao Rosalyn Rosenfeld u 'American Hustle'.

Osim kultnih lica i uloga koje su obilježile holivudsku filmografiju, i trenutne su it djevojke počele nositi 'Mob Wife' trend, a da to niste ni primijetili. Kao dobar primjer možemo izdvojili pjevačicu Dua Lipu koja je krajem prošle godine u javnost izašla u glomaznoj crnoj bundi do poda i kožnim čizmama. 

Dua Lipa u crnoj bundi
@TheHapaBlonde / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Trend je stigao poput uragana koji je pomeo nježnu estetiku, a dok se mi nismo stigli ni okrenuti, naglašena izdanja već su svuda oko nas. 

Mob wife trend
Instagram (@jlo) 

Mob wife trend
Instagram (@tetyamotya) 

Mob wife trend
Instagram (@ charlotteemilysanders) 

Mob wife trend
Instagram (@kourtneykardash)