Iz sezone u sezonu trendovi se mijenjaju, i dok neke obožavamo i ne možemo ih prestati nositi, za druge jedva čekamo da prođu i nestanu. Tanke obrve, traperice niskog struka, pixie frizura, zakovice svuda, svatko je od nas imao ono nešto što nije mogao prožvakati iako je u tom trenutku slovilo za najveći hit. 

Tako se mnogo diskusije vodilo o jednim tenisicama kojima se desilo upravo to - neki i dalje u svojim ormarima imaju stare modele i jedva ih čekaju nositi, dok ih drugi ne mogu ni zamisliti u svojim kombinacijama. Riječ je o Isabel Marant tenisicama s platformom, a mnogi predviđaju da će upravo one ove godine doživjeti povratak.

Isabel Marant tenisice
Instagram (@laravioletta) 

Sve više i više svjedočimo činjenici da se vraćaju 2010-e, od načina šminkanja i frizura, do fashion trenutaka, pa čak i načina uređivanja fotografija na Instagramu. Svi se dobro sjećamo da su upravo ove tenisice obilježile te godine. Naime, čak su službeno proglašene cipelama 2012. godine, a nosile su ih tada slavne žene poput Beyonce (pa i u svom spotu 'Love on Top'), Rihanne, Mirande Kerr...

Isabel Marant tenisice
Instagram (@noaalevv) 

Od tada do danas, izašli su i neki novi modeli popularnih tenisica, ali izgledom previše ne odskaču od prvotnih Bekett ili Balskee modela. Uvijek prisutna platforma i glomazni izgled daju prepoznatljivost Marant tenisici, što je ujedno i razlog zašto je mnogi ne vole.

Isabel Marant tenisice
Instagram (@carlotacsantos) 

Vječno pitanje 'Zašto onda ne nositi štikle?' vjerojatno se ne čini logično svima onima koji Marantice obožavaju i sasvim im je u redu što sportska tenisica ima petu. Realno gledajući, udobnija je od obične pete, a dodaje uvijek voljene centimetre. 

Isabel Marant tenisice
Instagram (@linmick) 

Isabel Marant tenisice
Instagram (@taylorcllark) 

Isabel Marant tenisice
Instagram (@laravioletta) 

S druge strane, ne izgleda ni sportsko ni elegantno, pa čemu onda komad koji nema naglasak ni na čemu? Nisu one jedini model takve vrste. S vremena na vrijeme modni divovi izbace nešto slično, kao što je prije dvije godine to učinio Dior sa svojim D-Zenith modelom. Tada je sam brend pisao da je riječ o hibridu sportske obuće s naglaskom na elegantnu siluetu.

Teško je o ukusima raspravljati, ali ako je suditi prema svjetskoj modnoj sceni, Marantice se vraćaju htjeli mi to ili ne.