Za sve one koji se manje priklanjanju velikim i glasnim sezonskim modnim trendovima, i skloniji su klasičnim modnim izdanjima, uvijek su dobrodošli savjeti kojim to modnim detaljima i mikrotrendovima osvježiti outfite, posebno one koji dominiraju našom sezonskom garderobom.

Posebnost mikrotrenda je upravo u detaljima koji vladaju street style lookovima i društvenim mrežama, ali koji su primjenjivi i nosivi. To se odnosi na pojedine modne komade ali i detalje poput ukrasa za kosu, rukavica, torbica... jer u manjim ali vrlo određenim detaljima se krije transformacijska snaga kojom našu modnu osobnost činimo još atrakitvnijom ali i dalje našom.

Vezano i uz mikrotrendove kao i uz klasične velike sezonske trendove je važno znati odabrati ih i kako ih uskladiti. zato je dobro podsjetiti da ne kupujte nešto samo zato što vam se čini privlačnim, ili zato što ste to već primjetili na drugima. Prije svega investirajte u osobnu sezonsku capsule kolekciju u skladu s vašim stilom i modnim navikama, te potom odaberite neki od trendova i mikrotrendova, te ih spojite u estetski privlačnu cjelinu.

Izdvajamo nekoliko detalja koji se odlično nose ove sezone, a možda bi i vašoj zimskoj garderobi bili dobrodošlo osvježenje.

Maksi pencil suknje

Kopenhagen street style Tjedan mode 2024
Marina Takimoto / Zuma Press / Profimedia 

Dior FW23 suknja i vesta
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Dior

Torbe u burgundy nijansama

Burgundy nokti
Instagram (@monikh) 

Velike torbe XXL trend
Profimedia Bottega Veneta

Animal print s naglaskom na leopard uzorak

Leopard uzorak trend 2024
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ganni SS24
Cynthia Anderson / Shutterstock Editorial / Profimedia Ganni SS24

Baseball kape

Baseball kape trend
Instagram (@leasy_inparis) 

Emily Ratajkowski baseball kapa
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Emily Ratajkowski

Ne bijele tenisice

Puma tenisice Palermo i Dua Lipa
Puma 

Tenisice u boji
Instagram (@threadsstyling)