Vijest kako je Pharrell Williams imenovan na poziciju kreativnog direktora Louis Vuitton muške mode vijest je koja je privukla izuzetnu pažnju. Komentari na društvenim mrežama kreću se od oduševljenja i iskrenih čestitki na odličnom poslovnom potezu do kritike kako Pharrell nije dizajner te kako nema iskustvo kreiranja kolekcija. Ali mišljenje Louis Vuitton kuće ukazuje kako je njima upravo njegova kreativna vizija izvan mode ono što će voditi brend prema novom i vrlo uzbudljivom poglavlju.

U čitavoj priči je za istaknuti kako Pharrell i svijet (visoke) mode žive u odličnom suživotu već niz godina. Još 2004. godine glazbenik je ostvario prvu veliku modnu suradnju i to s tadašnjim Vuittonovim kreativnim direktorom Marcom Jacobsom na liniji sunčanih naočala, koju je 2018. godine ponovio Abloh, inače Pharrellov prijatelj i suradnik.

Pharrell također bilježi sjajne suradnje s Chanelom i Monclerom, dugogodišnje partnerstvo s Adidas Originals te uspjeh pokretanjem Humanrace linije za njegu kože.

Kroz dva desetljeća Pharrell živi hipermoderni osjećaj za stil koji privlači mlađu generaciju. Upravo je svojim stilom te modnim suradnjama od kojih se posebno ističe ona s Céline i tadašnjom kreativnom direktoricom Phoebe Philo prihvatio ideju nošenja ženske odjeće, te činjenice da je prvi muškarac koji se pojavio u reklami za Chanel 2017. godine, čime je dao smjer i uspon popularnosti rodno neutralne odjeće.

Veze između Pharrella i LVMH-a osnaživale su se i kroz na prvi pogled manje zanimljive suradnje, pa je tako LVMH 2021. na čelo Kenza postavio Pharrellova kreativnog savjetnika, japanskog producenta i dizajnera Niga. Pharrellova i Nigova povezana karijera sežu iz ranih 2000-e, kada je dvojac osnovao vrlo utjecajnu marku ulične odjeće Billionaire Boys Club, a Pharrell je sada redovni gost u prvim redovima Kenzo revija.

Nisu za zanemariti ni sunčane naočale optočene dijamantima a koje je dizajnirao s Tiffany & Co., brendom također u vlasništvu LVMH. Pharrell je bio dio re-brendiranja Tiffanyja, glumeći u kampanjama nakon uspješnih kampanja u kojoj su glavna lica bili Beyoncé i Jay Z.

Na zadnjoj reviji LV muške mode nastupila je španjolska pop senzacija Rosalía koja je izvela hitove s izuzetno uspješnog albuma Motomami, koji je djelomično producirao Pharrell. Njezin je nastup na reviji je zaradio milijune pregleda, lajkova i komentara na TikToku. I dok su neke od kritika više u smjeru da je naglasak više bio na glazbenom showu nego na odjeći, danima se još pričalo o viđenom.

Jučer je Pharrell izbrisao sav sadržaj na svom Instagram profilu. Od sinoć je dostupna jedna jedina objava, Louis Vuittona vijest o njegovom imenovanju. Očito je da je ovo korak u novu eru, kako za umjetnika tako i za brend.