Prije nekoliko dana svijet je oduševljeno dočekao izlazak preslatke 'The Swoosh' torbice, nastale u suradnji Jacquemusa i Nikea.

Oduševljenje je bilo na zavidnoj razini zbog samog modela torbice u obliku prepoznatljivog Nikeovog swoosh loga uz klasičan Jacquemus tiskani natpis i podesivi remen za nošenje preko ramena. Torbica je tada osvanula na službenom Instagram profilu Jacquemusa uz pitanje: 'Pogodite tko je lice?', misleći na osobu koja drži torbicu.

Iako se tada tek nagađalo da je riječ o američkoj atletskoj zvijezdi Sha’Carri Richardson zbog dugačkih noktiju i prepoznatljive tetovaže na podlaktici, sada je to apsolutno i potvrđeno. Naime, upravo je ona glavno lice njihove zajedničke kampanje za proljeće 2024.

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Torbica je bila samo početak svega onoga što su Jacquemus i Nike zajedno pripremili za nadolazeće proljeće - sada možemo vidjeti cijelu sportsku kolekciju koja uključuje mnoštvo kompleta ležerne i aktivne odjeće definirane Nikeovim atletskim duhom i Jacquemusovim krojačkim njuhom. Ukratko, pokazali su još jednom da sportska i luksuzna odjeća može savršeno zajedno funkcionirati kao fuzija.

Među istaknutim komadima, osim torbice, tu je i Le Haut Drapé - top specifičnog dizajna u jarkim bojama, La robe drapée haljinica, Le short drapé hlačice, Le jogging Swoosh trenirka, Le hoodie Swoosh hudica, Le pantalon tajice...

Kolekcija uključuje i J Force 1 tenisice, nastale u zajedničkoj suradnji još u lipnju 2023. godine, ovoga puta u tamno smeđoj nijansi.

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Ako se mjerimo po prethodnim suradnjama Jacquemusa x Nikea, ova linija neće dugo ostati u prodaji. Naime, kada je krajem 2023. godine tandem izbacio 'narančastu kolaboraciju' koja je uključivala također sportsku odjeću i obuću, rasprodana je po izlasku. 

Naime, mnogi su se iznenadili kada je još na ljeto 2022. godine nastala prva kolaboracija dva modna diva .Tada su predstavili kolekciju odjeće, među njom i Humara tenisice, a godinu nakon, u lipnju 2023., stigao je još jedan model - J Force 1, kombinacija Air Force 1 i ACG Terra tenisica.

Ipak, to nije njihov prvi susret. Mnogi su zaboravili da se Simon Porte Jacquemus još 2018. godine prvi put povezao s Nikeom zbog francuske sportske kampanje koja je uključivala upravo Jacquemusov lik koji udara glavom dok stoji do nogometne zvijezde Kyliana Mbappea.

Njihove suradnje iznjedrile su najbolje od brendova, od njihove estetike do načina izražavanja, a da su i više nego uspješne, pokazuje činjenica da su ova dva giganta ponovno stala rame uz rame.