Svijet visoke mode neodoljivo privlači jer je odraz ne samo sezonskih kolekcija i odličnih modnih revija, već i suradnji, storytelling formata, glazbe, umjetnosti, istaknutih pojedinaca... Iz sezone u sezonu to potvrđuju velike modne kuće, pa nas je tako nedavno Chanel oduševio kratkim filmom, Saint Laurent novom pariškom art knjižarom, a upravo danas Gucci s novim doku filmom pod nazivom 'Who Is Sabato De Sarno?'.

Film je to u trajanju od 20 minuta, kroz koji nas vodi glas Paula Mescala, glumac i ambasador brenda Gucci, a nudi bliži pogled na tjedan koji je prethodio dizajnerovoj debitantskoj reviji na pisti u jesen 2023. Priču tko je kreativni direktor Guccija, koji je na tu poziciju postavljen prije godinu dana, posebno čine intervji s bliskim suradnicima kao što su producent Mark Ronson i stilist Alastair McKimm.

Gucci Who Is Sabato De Sarno
Instagram @sabatods 

Film potpisuju redatelji Arie Schulman i Henry Joost, a završava spektaklom koji Mescal naziva "18 minuta za promjenu Sabatovog života". “Film je trebao trajati pet minuta, ali na kraju traje 20 minuta jer smo snimili toliko sjajnog materijala,” izjavili su Schulman i Joost, za WWD. “Tako smo zahvalni što nam je Sabato ukazao povjerenje da ispričamo njegovu priču.”

Gucci Who Is Sabato De Sarno
Instagram @sabatods 

Veliku vijest na svom Instagram profilu je objavio i sam Sabato i doživljaj potkrijepio riječima: “Kada zastanem na trenutak i sjetim se rujanske modne revije, preplave me iste emocije koje sam osjetio u tom trenutku: radost, strah, ponos… Danas, konačno, mogu podijeliti sa svima priču o tome kakva su bila ta luda i vrlo sretna vremena. Sve je tu: smijeh, ples, bjesomučne prognoze vremena, zagrljaji, čekanje.”

Gucci Who Is Sabato De Sarno
Instagram @sabatods 

Ovaj modno dokumentarni film za sada je dostupan na streaming platformi Mubi, a mi donosimo kratki najavni video dok nam u ušima odzvanja neodljiva melodija Ancora...