Ako planirate posjetiti Pariz zasigurno je vaša must visit lista prepuna zanimljivih adresa. Vrijeme je da na listu dodate još jednu, Saint Laurent Babylone, nedavno otvoreno prodajno mjesto velike modne kuće.

Ali na ovoj adresi nećete pronaći najpopularnije odjevne predmete i modne detalje, jer ova je adresa posvećena umjetnosti. Ovdje je moguće kupiti knjige o umjetnosti (od Juergena Tellera do Pabla Picassa), vinile (od japanskog skladatelja Ryuichija Sakamota do Michela Bergera ili Glorije Gaynor) i selektirane naslove časopisa, sve u duhu modne kuće te s potpisom kreativnog dirketora Anthonyja Vaccarella.
Butik se nalazi u 7. arondismanu Pariza, a samo ime - Saint Laurent Babylone, se odnosi na povijesne veze Yvesa Saint Laurenta i Pierrea Bergéa vezane uz kvart Sèvres-Babylone.

Saint Laurent Babylone
ysl 

Saint Laurent Babylone
ysl 

Saint Laurent Babylone
ysl 

Mjesto predstavlja novu kulturnu destinaciju koja u srcu Pariza priča priču o umjetnosti, kulturi i novim načinima izražavanja, naslanjajući se na sve što se nalazilo iza Saint Laurent Rive Droitea, trenutno zatvorenog zbog obnove. Kreiran od strane kreativnog direktora Saint Laurenta Anthonyja Vaccarella, prostor je stvoren s idejom da osim atraktivnih, pažljivo odabranih umjetničkih proizvoda bude i odredište za kulturna događanja, od DJ-a do autorskih čitanja i prezentacija.

Saint Laurent Babylone
ysl 

Saint Laurent Babylone
ysl 

Saint Laurent Babylone
ysl 

Povijest kuće Saint Laurent od svojih je početaka održavala blizak dijalog s umjetnošću. Prvo preko svog tvorca Yvesa Saint Laurenta i nekih od njegovih najkultnijih kolekcija, počevši od one jesen/zima 1965. koja svoju slavu duguje haljinama koje odaju počast nizozemskom slikaru Pietu Mondrianu, pa do brojnih revija koje su se dešavale oko vrhunskh djela umjetnosti poput od slika Sergea Poliakoffa ili pop art umjetnika Toma Wesselmanna, spajajući doživljaj raličitih umjetnosti u jedna doživljaj.

Ta kultura komunikacije se nastavila i nakon smrti Velikog Yves Saint Laurenta, jer su njegovi nasljednici, od Hedija Slimanea do Anthonyja Vaccarella, nastavili gajiti taj pogled na umjetnost, s posebnim fokusom na glazbu. Od velikih imena glazbenica do pažljivo oblikovanih soundtrackova za svaku od kolekcija, ovdje je sve važno. Ta je energija bila osnovom za rađenje kako adrese tako i ponude na lokaciji Rive Droite, kreativnog i kulturnog odredišta, koje je prvo ponudilo više od „samo“ mode, kao nastavak vizije koju je slavni YSL utkao u liniju Rive Gauche kojom se dogodila demokratizacija luksuzne mode 60-ih.
Nova dimenzija te vizije očekuje sve posjetitelje u Saint Laurent Babylone, prostora otvorenog od srijede do nedjelje.