Versace Icons linija je odjeće modne kuće Versace koja se ističe vrhunskim dizajnom i kvalitetom, te stilom koji se uklapa u svakodnevne modne lookove. Icons muška i ženska moda prepoznaje se po vrhunskim krojevima, a posebna se pažnja posvećuje odijelima kao i detaljima koji u sebi nose estetiku ove modne kuće, među kojima se posebno ističe linija torbi Medusa ’95.
Ikonična kolekcija iz sezone u sezonu zaslužuje ikonične pojedince kojima Donatella Versace dodjeljuje ulogu modnih ikona. Danas je i službeno potvrđeno da su nove Versace Icone za 2024. dvije glumačke zvijezde nagrađene Oscarom zaštitna lica najnovije kampanje Versace Icons. Oni su Anne Hathaway i Cillian Murphy. Zanimljivo je kako je glumica taj status ostvarila 2023. godine dok je glumac prvi muškarac koji je dobio titulu ambasadora kolekcije 'Versace Icons'.

Versace Icons 2024 Anne Hathaway
Versace Versace Icons 2024 Anne Hathaway


Kampanja je predstavljena na društvenim mrežama, fotografije potpisuju Mert & Marcus, a slavna Donatella Versace je na vlastitom profilu napisala: “Anne Hathaway za Versace Icons, @annehathaway, kakav si ti talent. Tako sam ponosna što vidim tvoju evoluciju u Versace Icons. Kolekcija oživljava kad je vidim da je nosiš – i tvoja magija dolazi do izražaja u svakoj slici. Ti si… vrlo Versace.”

Versace Icons 2024 Cillian Murphy
Versace Versace Icons 2024 Cillian Murphy


Cillian Murphy za Versace Icons. Kada sam vidjela Cilliana na setu snimanja, odmah sam u njemu vidjela Versace muškarca. Snažan, izravan i ikoničan! Cillian je jedan od najboljih glumaca današnjice i jako mu se divim i poštujem ga. Nadam se da vam se kampanja svidjela onoliko koliko smo mi uživali snimati je.”

Markantni Cillan u Versace outfitima se pojavio početkom godine na dodjelama filmskih nagrada, zaključno na Oscarima, te na naslovnici GQ magazina za ožujak ove godine. Vezano uz ovu suradnju Cillian Murphy je poručio: “Suradnja s Donatellom – od dijeljenja slikovnih referenci do odabira glazbe Fountains D.C. za video – rezultirala je kampanjom koja odražava tko sam ja. Kolekcija dobro krojenih, osnažujućih dizajna izrađenih od sjajne tkanine savršeno mi pristaje.”

Versace Icons 2024 Cillian Murphy
Versace 

Versace Icons 2024 Anne Hathaway
Versace Versace Icons 2024 Anne Hathaway

Versace Icons 2024 Anne Hathaway
Versace Versace Icons 2024 Anne Hathaway
434325053_18432074440007693_4627221136184572080_n.jpg
Versace 

Versace Icons 2024 Cillian Murphy
Versace Versace Icons 2024 Cillian Murphy

Anne Hathaway je rječito istaknula koliko joj je nastavak ove suradnje važan: “Upoznala sam toliko Versace žena koje su moćne, emocionalno dostupne, ambiciozne, značajne, smiješne, žestoke, pune ljubavi, jedinstvene, seksi, pametne, talentirane, velikodušne, vrlo slične Donatelli. Primijetila sam da je Versace žena ona sama. Tako sam oduševljena i počašćena što me smatraju Versace ženom i presretna sam što ću se ponovno okupiti s obitelji Versace za još jednu Icons kampanju.”