Španjolski high street brend Mango najavio je možda i svoju dosad najveću kolaboraciju. Naime, stiže nam capsule kolekcija Victoria Beckham x Mango. Da, dobro ste pročitali.

Britanska dizajnerica udružila je snage sa španjolskim modnim divom taman u godini kada Mango slavi 40 godina postojanja. Ne zna se još mnogo informacija, ali ona najbitnija je poznata - kolekcija će biti lansirana 23. travnja u odabranim Mango dućanima kao i online. Ono što možemo reći je da smo već sada sigurno da će se rasprodati ekspresnom brzinom.

Kolekcija će spojiti sofisticiranu lakoću brenda Victoria Beckham i Mangov suvremeni dizajn, s zajedno će slaviti vrijednosti stila, kvalitete i ženstvenosti dvaju brendova.

Iako još uvijek nije poznato što će sve ponuda sadržavati, potvrđeno je da će kapsula biti ispunjena ženstvenim haljinama, svestranim pletivom, torbicama, modnim dodacima i cipelama. Prve slike kampanje prikazuju prekrasnu bijelu haljinu s nabranim detaljima i V izrezom te bijelo odijelo s istaknutim detaljima oko vrata.

Victoria je inspiraciju pronašla u filmu 'La Piscine' te u modnoj ikoni Jane Birkin, a budući da je dio života provela u Madridu za vrijeme Davidove karijere u Real Madridu, u komadima ćemo osjetiti i mediteranski, španjolski štih.

Inače, svjedočimo sve češćoj suradnji high street brendova s velikim imenima gdje apsolutno ipak prednjači H&M koji je pokrenuo svoju seriju dizajnerskih kolaboracija u partnerstvu s pokojnim Karlom Lagerfeldom u studenom 2004. godine. Od tada se udružio s nekim od najvećih imena u industriji, uključujući Versace, Comme des Garçons, Balmain, Maison Margiela, Stella McCartney, Mugler, kako bi ponudili kolekcije ograničenih izdanja koje čine visoku modu pristupačnijom.