Ako se od nekoga mnogo očekivalo na ovogodišnjoj Met Gali, onda je to Zendaya. Kao jedna od domaćica, glumica je odavno postavila visoke kriterije kada je njezin modni izražaj u pitanju, a budući da nije prisustvovala događaju od 2019. godine, bilo je jasno da nas čeka nešto posebno.

I to nas je i dočekalo.

Zendaya je definitivno postala zvijezda večeri, društvene mreže je obožavaju, a ona je dostavila još jedan modni trenutak koji će sigurno postati jedan od onih koji će se prepričavati kroz godine.

Znamo da je dress code večeri bio 'The Garden of Time', što nam odmah govori da je riječ o floralnim detaljima, vrtovima, cvijeću, biljnoj i životinjskoj raskoši, a Zendayin stilist Law Roach očekivano je savršeno iznio tematiku ne u jednom, nego čak dva Zendayina outfita. Obožavamo ovaj duo i trenutno je definitivno jedan od jačih spojeva celebrity i modne industrije.

Zendaya Met Gala 2024
Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Za svoje prvo pojavljivanje na crvenom tepihu Meta, Zendaya je odjenula haljinu legendarnog Johna Galliana za modnu kuću Maison Margiela (baziranoj na Dioru iz 1999.) s odgovarajućim dodatkom za glavu by Stephen Jones. Haute couture komplet sastojao se od haljine kosog kroja u boji kadulje nošene preko satenskog korzeta i metalnih dodataka po njoj kao i na ruci. Prekrasno.

Zendaya
DNPhotography/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jaku ulogu u ovome je izdanju odigrao i njezin beauty touch jarke šminke na očima u crnoj i bordo nijansi, tamnom ružu i iznimno tankim obrvama. Zendayin pogled savršeno je slijedio kamere i donio posebnu dubinu cijelom izdanju, kao i njezino 'uvrnuto' poziranje zbog koje su je na društvenim mrežama prozvali i savršenom negativkom. Budimo realni, ovaj outfit ne bi bilo ni upola toliko dobar da ga Zendaya nije toliko dobro odglumila. 

Zendaya
Matt Crossick / PA Images / Profimedia 

Kada su svi već pomislili da je ionako pobijedila Met Galu, Zendaya je odlučila zapečatiti 2024. godinu još jednim vintage izdanjem - izašla je u nikada nošenoj vintage Givenchy couture kreaciji iz kolekcije proljeće 1996., jednoj od dvije kolekcije koje je John Galliano dizajnirao za modnu kuću. Haljina je nabavljena od Lily et Cie i slučajno je iz godine kada je Zendaya rođena.

Zendaya Met Gala 2024
Matt Crossick / PA Images / Profimedia 

Sadržala je korzet dugačkih rukava i spuštenih ramena koji je podsjećao na nekadašnja dvorska izdanja te ogromnu suknju koja se protezala gotovo cijelim stubištem Met Gale. Kao da to nije bilo dovoljno, točku na 'i' Zendaya i Law stavili su buketom šarenih ruža omotavih u crni til koji je Zendaya nosila na glavi kao savršeni dodatak all black outfitu.

Zendaya Met Gala 2024
Kristin Callahan / Everett / Profimedia 

Dizajnirao ga je Philip Treacy za Alexandera McQueena 2006. godine, a slagao se uz tada promijenjeni makeup look i blage nijanse na očima, nude ruž i svijetle obrve. Što reći osim genijalno i bravo.