Interni dizajnerski tim H&M-a, odgovoran za ekskluzivne kolekcije uključujući H&M Studio, kreirao je custom izglede inspirirane ovogodišnjom izložbom u Metropolitan Museum of Art 'Sleeping Beauties: Reawakening Fashion' i gala dress codeom 'The Garden of Time'. Tema izložbe nadahnula je popularni švedski high street brend da provede vrijeme u svojim arhivama i korijenima 1947. godine u vrijeme nastanka tek malog butika u Švedskoj. Oslanjajući se na optimizam i ultra ženstvenu modu kasnih 1940-ih i 50-ih godina, arhiva je ustupila mjesto modernim pogledima s dramatičnim, ukrašenim izgledom u mekim, romantičnim nijansama inspiriranim ovogodišnjom temom.

Dva looka iz arhiva posebnih kolekcija H&M-a, uključujući maksi haljinu od recikliranog poliestera obrubljenu breskvastim volanima i blijedoružičastu haljinu od organske svile, viskoze i recikliranog poliestera, bit će prikazana na novoj proljetnoj reviji.

Hari-Nef-Paloma-Elsesser-Adwoa-Aboah-Ann-Sofie-Johansson-Stefon-Diggs-Quannah-ChasingHorse-Victor-Glemaud-Awkwafina.jpg
HM 

Izvorno iz H&M-ove 'Conscious Exclusive' kolekcije za 2017. godine, odabrani artikli služe kao industrijski primjer emocionalne veze koju moda može imati sa svijetom prirode.

'Met Gala je kulturološki fenomen i trenutak za H&M da pokaže što možemo učiniti po pitanju custom-made mode.

Quannah-ChasingHorse.jpg
HM 

Ovogodišnja tema omogućila nam je stvaranje modernih, jedinstvenih dizajna nadahnutih bogatim nasljeđem naše tvrtke', rekla je Ann-Sofie Johansson, voditeljica dizajna ženske odjeće i kreativna savjetnica u H&M-u.

Tako su H&M-ove kreacije nosili Awkwafina, Adwoa Aboah, Paloma Elsesser, Quannah Chasinghorse, Hari Nef i Stefon Diggs, a evo kako su izgledali na crvenom tepihu.

Stefon-Diggs-Red-Carpet1.jpg
HM 

Quannah-ChasingHorse-Red-Carpet.jpg
HM 

Paloma-Elsesser-Red-Carpet1.jpg
HM 

Hari-Nef-Red-Carpet.jpg
HM 

Awkwafina-Red-Carpet.jpg
HM 

Adwoa-Aboah-Red-Carpet1.jpg
HM 

Inače, ovo nije prvi put da omiljeni high street brend nose slavne žene i muškarci u najvećoj modnoj noći godine. Lili Reinhart, Jourdan Dunn, Nicki Minaj, Ashley Graham, Jasmine Sanders, Jennifer Hudson, Sarah Jessica Parker samo su neke od njih, a kada ih vidite na slavnim stepenicama, ne biste rekli da je riječ o fast fashionu koji mi svakodnevno konzumiramo.