Modna kuća Dior predstavila je svoju novu globalnu ambasadoricu brenda, španjolsku pjevačicu Rosalíju, nakon što se na ovogodišnjoj Met Gali pojavila upravo u njihovoj crnoj kreaciji koju su po mjeri skrojili upravo za nju.

Možemo reći da je upravo haljina bila nagovještaj za novu suradnju, iako je Rosalía već neko vrijeme vjerni neslužbeni ambasador te smo je mogli vidjeti u prvim redovima brojnih modnih revija uključujući one za proljeće/ljeto i jesen/zima 2024. na Tjednu mode u Parizu.

Rosalia za Dior
dior 

Nova Dior x Rosalía kampanja prikazuje pjevačicu kako drži kultnu Lady Dior torbicu, veoma jednostavne estetike, pred fotoaparatom Colliera Schorra. Torba Lady Dior, izvorno nazvana Chouchou, debitirala je 1995. godine i ubrzo je dobila ime po princezi Diani, budući da ime torbe odaje počast Dianinom izvornom imenu/tituli, Lady Diana Spencer. Pokojna princeza imala je blizak odnos s brendom i fotografirali su je na Met Gali 1996. godine zajedno s Diorovim bivšim kreativnim direktorom, Johnom Gallianom. Tada je nosila upravo tu torbicu dok je nosila slip haljinu obrubljenu čipkom iz inauguralne haute couture linije Johna Galliana.

Rosalia za Dior
dior 

Nova verzija torbe predstavljena u Rosalíjinoj kampanji uključuje nove boje i privjeske.

Zanimljivo je vidjeti reakcije javnosti koja je pomalo iznenađena odabirom. Komentari na društvenim mrežama kažu da ona nije dobar odabir, kao i da nimalo ne paše brendu i njegovom izričaju i stilu Je li Dior ovime htio napraviti upravo to, zakoračiti u neočekivane vode, moguće. Vidjet ćemo kako će teći nova suradnja.