Na valu odličnih mini filmskih uradaka s potpisom luksuznih kuća, zadnjih je dana našu pažnju privukao modni filsmki uradam modne kuće Celine, spotpisom kretaivnog direktora Hedija Slimanea. Ako pratite njegov umjetnički rad upoznati ste s činjenicom kako on iz sezone u sezonu oduševljava kako modom tako revijama, te video formatima, glazbom i storytellingom za svaku kolekciju. I bez obzira što su šaputanja o njegovom odlasku iz ove modne kuće sve glasnija, zadnji filmski uradak ostavlja bez riječi. Pod nazivom “Symphonie Fantastique” ovaj pustinjski ep vas vodi u mušku kolekciju za zimu 2024.

Naziv je posuđen iz simfonije francuskog skladatelja Hectora Berlioza iz 1830., koju je Leonard Bernstein jednom opisao kao "prvu psihodeličnu simfoniju u povijesti". Prema bilješkama iz emisijes revije, Berliozov rad dugo je bio inspiracija za Slimanea, koji je prvi put otkrio "Symphonie Fantastique" kada je imao samo 11 godina, brzo postavši opsjednut poviješću i zamršenošću djela. 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-12.jpg
Celine 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-6.jpg
Celine 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-8.jpg
Celine 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-2.jpg
Celine 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-5.jpg
Celine 

Uprava ta skladba svira iz fantastičnog jueboxa kojeg na mjesto održavanja revije, autocestu, dovozi helikopter. Pjesma počinje dok se parada Cadillaca pojavljuje na cesti koja presijeca snijegom prekrivene planine pustinje Mojave. Kako se tempo ubrzava modeli zamjenjuju automobile, pretvarajući otvorenu cestu u modnu pistu. Model za modelom ostavlja bez riječi, jakne bez revera oblikkuju vitku figuru dok krojene pelerine lebde na vjetru. Kontrast im je kožna jakna s dvostrukim kopčanjem, a pogled privlače kaubojske čizme te odijelo od kristala. Kamera nas vodi i do mjesta gdje fashion kauboj luta off-roadom u pustinji, dodajući novu dimenziju kolekciji.

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-3.jpg
Celine 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-4.jpg
Celine 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-9.jpg
Celine 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-10.jpg
Celine 

CELINE-HOMME-WINTER-24-HERO-13.jpg
Celine 

Video završava zalaskom sunca kada svjetla Cadillaca obasjavaju posljednji put model s plaštom prije nego što se kamera okrene natrag prema džuboksu koji gori u plamenu. Upravo ovaj pomalo dramatičan kraj, neki objašnjavaju kao mogući oproštaj Slimanea s pozicijom kreativnog direktora nakon šest godina. Što je poruka i što je istina saznat će se uskoro, a sve to ovaj video te kolekciju čini još posebnijim.