Prije manje od tjedan dana započelo je prikazivanje globalne hit serije The Bear, a novosti koje dolaze s Disney+, matičnog streaming kanala su impresivne. Naime, prema informacijama koje je podijelio američki Variety, u svega četiri dana nova sezona je pregledana čak 5,4 milijuna puta te je zasluženo osvojila titulu najgledanije serije nove sezone. Zanimljivo je kako treća sezona u svega nekoliko dana ima 24% više pregleda od premijernog prikazivanja druge sezone.

Brojke su realnost koja otkriva kako je serija postala zanimljiv format globalnoj zajednici, ne samo ona koja otkriva koliko je izazovan život chefova i restoranskog osoblja, već i ona koja kroz odličnu radnju i vrlo pažljivo režirane detalje, postaje i lifestyle platformom.
Našu je pozornost privukla činjenica koliko je moda koja se provlači kroz seriju postala zanimljiva i važna širokom krugu obožavatelja serije, a to najbolje potvrđuje i popularnost vezana uz sve što Jeremy Allen White nosi u ulozi Carmyja ali i privatno (posebno u street style formatima, dok ležerno s tržnice nosi snop cvijeća...).

Jeremy Allen White
Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Jeremy Allen White
Phamous / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Od suradnje s Calvinom Kleinom početkom godine, zbog čije je odlične kampanje u svega 48 sati od objave, brend dosegao neviđeni doseg kroz medije i društvene mreže, do želje da se nabavi identičan model Levi’s traperica, polo majica s dugim rukavima, casual džemper, jakna koja ima izgled sportskog blejzera, šilterica, bijele Nike Cortez...

Jeremy Allen White
The Hollywood Curtain / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Jeremy Allen White
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ali jedan se komad u fashion prizmi ovog glumca posebno ističe. Radi se o bijelom t-shirtu, tako jednostavnom a tako kultnom komadu. A priča vezana uz njegovu majicu je vrlo zanimljiva. Naime, brend koji stoji iza savršeno bijele majice je njemački Merz b. Schwanen koji majice proizvodi na klasičnom mehaničkom stroju. Brend datira još iz 1911. godine, ali je bio nepoznat sve dok ga dizajnerski dvojac, Gitta i Peter Plotnicki nisu otkrili 2010. godine i to na buvljaku. Opčarala ih je tkanina i forma majice koju su pronašli, te su odlučili otkriti tko i gdje proizvodi tako vrhunski oblikovane proizvode.

U selu u njemačkim Alpama, pronašli su strojeve koje nitko nije koristio, ali i pojedince koji su znali kako pokrenuti strojeve ali i proizvodnju, da bi se danas njihovi proizvodi kupovali u više 100 trgovina širom svijeta. Upravo tako je u Self Edge shopu u New Yorku, kostimografkinja serije “The Bear” Courtney Wheeler, otkrila ovaj brend kada je tražila "stvarno dobru majicu kratkih rukava", a prodavačica je predložila Merz b. Schwanen. U tom trenu nitko nije mogao predvidjeti da će upravo ta majica postati globalni hit, i sada svi žele Carmyjevu bijelu Merz b. Schwanen majicu.

Serija The Bear
Imdb 

Jeremy Allen White, serija The Bear
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia Jeremy Allen White

Serija 'The Bear'
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

The Bear
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 


Na žalost mnogih, ta klasična, Carmyjeva bijela majica uglavnom je out of stock, bez obzira na to što je njezina cijena 79,90 eura. Osim u bijeloj dostupna je u još nekoliko boja, te u kombinaciji bijelo plavih prugica. Ne odustajte od potrage za ovim vrijednim komadoma, te pri gledanju sve tri sezone ove mega popularne serije, obratite pažnju i na ostale likove i njihove t-shirte, jer na tragu popularnosti i neki su se od ovih komada nametnuli kao must have modni komadi.