Pogled u budućnost vjenčane mode rađa se svakom novom kolekcijom čiji život započne i godinu dana prije trenutka kada će odabrane modele odjenuti stvarne mladenke. Jer modni put u svijetu vjenčanja nije ni brz ni jednostavan. I upravo to daje mu posebnu draž jer svaka je kolekcija poput pozivnice u budućnost, što daje nadu u bolje sutra u doba pandemije.

VR Mariage FW23 by Marijke Aerden
Viktor&Rolf Mariage 

Zato neke kolekcije i neki dizajneri zaslužuju posebnu pozornost – jer svojim radom pokazuju da ne odustaju te da je moda puno više od lijepih haljina. A ime koje se u svijetu vjenčanja posebno cijeni jest Viktor&Rolf, ime koje već na prvi pogled definira pojam luksuzne mode, ali s odmakom, te čiji se rad temelji na kvaliteti, ali i postulatima ženske ljepote. Zato se svaka njegova kolekcija očekuje s velikim interesom.

VR Mariage FW23 by Marijke Aerden
Viktor&Rolf Mariage 

Nedavno predstavljena bridal kolekcija za jesen/zimu 2023. je prožeta volumenom koji je zaodjenuo svaki model - voluminozne balske haljine ukrašene pernatim prozračnim ukrasima od organze, elegantne haljine u obliku sirene izvezene kristaliziranim cvjetovima te odvažne mini haljine. Nezaobilazan je doživljaj sofisticirane jednostavnosti tako istaknutog elementa Viktor&Rolf stilistike.

VR Mariage FW23 by Marijke Aerden
Viktor&Rolf Mariage 

Mašne, čiste siluete, naglašene povlake, detalji su koji prožimaju i ovu kolekciju, onu koja je nastala na najboljem od Viktor&Rolf Haute Couture kolekcija. Osim toga, luksuzne tkanine, uključujući talijansku svilu Mikado, utkane su u dizajne. Za istaknuti je kako svakom bridal kolekcijom ovaj modni dvojac podučava te podsjeća kako buduće mladenke tako i modnu publiku koliko je važno stvarati održivu modu, a njihova se temelji i na suradnji s tvrtkom Lenzing te korištenju Tencel TM Luxe tkanina.

Tako su vjenčanice iz ove kolekcije izrađen je od krepa iz održivih izvora a čistoća bijele boje rezultat je korištenja upravo tih održivih materijala čija se sjajna bijela boja postiže bez kemijskog izbjeljivanja te uz sve mjere zaštite okoliša. Njihov je primjer luksuzne vjenčane mode time još luksuzniji, onaj koji ukazuje kako industrija vjenčane mode je od velike važnosti na globalnom planu u smjeru osvještavanja modne održivosti.

VR Mariage FW23 by Marijke Aerden
Viktor&Rolf Mariage 

A osim što je u 2022. za brendom Viktor&Rolf i ikada prva održana revija vjenčanica, za njima je i sudjelovanje u važnom projektu. Naime, ovaj se brend ujedinio s fondacijom OTB (u kojoj su i Diesel, Maison Margiela, Marni, Jil Sander), čiji je cilj pokretanje brojnih socijalnih projekata diljem svijeta, pa tako pruža podršku i globalnom pokretu VOW for Girls kojim se želi ukinuti običaj sklapanja dječjih brakova. Horsting i Snoeren smatraju da „brak svakome mora biti san”, što je ujedno i poruka kojom glasno pozivaju na djelovanje. Njihova je moda most koji spaja luksuz s potrebom i to je primjer koji treba isticati.