Ljeto nam se polako bliži kraju, a s njime i iznimno popularni Brat Girl Summer trend koji je njegova začetnica Charli XCX opisala kao 'osobu koja možda ima kutiju cigareta, BIC upaljač i bijeli top s naramenicama bez grudnjaka. To je ta messy djevojka koja voli partijati i možda ponekad izgovori glupost. Osjeća se kao ona, ali često ima slomove. Ali, vrlo je poštena i otvorena. Pomalo nepostojana. Radi gluposti. Ali, to je derište', objasnila je glazbenica, time se odvajajući od clean girl i romantične estetike koje vladaju društvenim mrežama te zagovarajući pomalo hedonističke i buntovne stavove.'

#bratsummer na TikToku broji preko milijun objava, a zelena pozadina korištena je na tisuće i tisuće puta.

Sada je došlo vrijeme promjene, kako sezone, tako i trenda. A započela ga je, naravno još jednom u nizu, Gigi Hadid. Ako se nju pita, ulazimo u fazu 'Christian Girl Autumn' estetike, jesenskog trenda koji je potpuna suprotnost popularnom party girl looku. Fokusira se na nenametljiv izgled 'djevojke iz susjedstva' iz rodnog grada, a uključuje tipične jesenske komade poput kariranih košulja, skinny traperica i čizmi.

Kendall Jenner
Instagram (@kendalljenner) 

Iako se ovakav look prilično smatra reliktom generacije milenijalaca, Gigi ga je vratila i pokazala da može izgledati chic. Iako, što na njoj ne izgleda tako?

Sjedila je u prikolici kamiona odjevena u klasičnu crvenu kariranu košulju/jaknicu svog brenda Guest in Residence, baggy trapericama niskog struka i poderanih koljena koje je uvukla u Hunter gumene čizme.

Gigi Hadid
Instagram (@gigihadid) 

Kao potpuna suprotnost svemu tome bio je bež mesh čipkasti top uz koji smo dobili i pogled na holivudski trend vidljivog donjeg rublja. Gigin osobni stil često se kreće između eklektičnog izraza i chic djevojke s farme, a ovaj je izgled ostao vjeran tome.