Već se uvelike piše o trendovima koji nas čekaju s dolaskom jeseni. Modne kuće su na proljetnim Tjednima mode nagovijestile što ćemo viđati kada zahladi, a čini se da nas u nekom obliku ponovno čeka modna retro vibra. Volumen, oversized komadi, naglašena ramena, vuna, tvid, ali i profinjena estetika sa svilom i satenom.

Neće nas zaobići ni već sada voljeni životinjski print, kao i razan mix tekstura i motiva, pogotovo onaj karirani.

Još jedan moment 2000-ih koji se vraća znan je pod nazivom 'soccer mom'. Tadašnja estetika toga naziva obuhvaćala je komade kao što su capri hlače i balerinke, a ova iz 2024. više se usredotočuje na sportsku vibru i ljubav prema opuštenim siluetama i osnovnim elementima klasičnog ormara. Možemo ovo nazvati sportskim twistom 'rich mom' trenda.

Budući da je ovo ljeto prilično bilo u sportskom duhu, najprije Europsko prvenstvo u nogometu, a zatim Olimpijske igre u Parizu, mnogo smo outfita prilagođavali sportskoj tematici. Takvo će ozračje vladati i u nadolazećoj jeseni.

S povratkom mode devedesetih s naglaskom na popularne bicke, mnogi su inspiraciju pronalazili u ikonskom outfitu princeze Diane koja ih je kombinirala sa širokom hudicom, tenisicama i tote torbom. Vrlo jednostavnu, a chic kombinaciju kopirale su it djevojke poput Kendall Jenner, Hailey Bieber i Kaie Gerber.

Soccer mom trend
LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ovog ljeta svjedočili smo nevjerojatnoj popularnosti nošenja dresova u svakodnevnim kombinacijama, a i raznim modelima sportskim tenisicama za treninge ili trčanje. Gen Z je objeručke prihvatila sportski look.

U nastavku vam donosimo nekoliko primjera soccer mom trenda za sve one koji će sportsku estetiku nastaviti nositi i u pri kraju ljetne sezone. 

Donji dio trenirke + široki T-shirt

Soccer mom trend
Instagram (@samiakanaan) 

Kratke sportske hlače + košulja 

Soccer mom trend
Istagram (@sashita_bonita) 

Haljina kratkih rukava + tenisice

Soccer mom trend
Instagram (@styledsara) 

Džemper + gym kratke hlačice

Soccer mom trend
Instagram (@styledsara) 

Dres + suknja

Soccer mom trend
Instagram (@rebecaoksana)