Iako još uvijek ljeto službeno nije završilo, polako se već prebacujemo u jesenski mood pa samim time počinjemo planirati nešto hladniji tip garderobe. Nekima su prve na listi jaknice i blazeri, dok se drugi više fokusiraju na obuću i promjenu iz sandala i laganih cipela u mokasinke, tenisice, čizmice.

Ako pitate nas, omiljeni jesensko/zimski model obuće jesu upravo čizme, neovisno o modelu, boji ili materijalu. Volimo njihovu svestranost i eleganciju, a možemo ih kombinirati na sve - suknje, haljine, hlače, a odlično pokrivaju veliku širinu stilova.

Za svaku capsule kolekciju moramo imati jedan komad kvalitetnih čizmi u klasičnoj boji, a to su najčešće crne ili smeđe. Ipak, ako volite pratiti trendove, ove sezone, čini se, jedna boja postat će nešto popularnija od dobro znanih nijansi.

Burgundy čizme
Instagram (@frannfyne) 

Burgundy čizme
Instagram (@frannfyne) 

Burgundy čizme
Instagram (@iamnkirote) 

Burgundy čizme
Instagram (@tia_dewitt) 

Burgundy čizme
Instagram (@tia_dewitt) 

Nije na iznenađenje, ali riječ je o burgundy boji koja nekako kao da doživljava svoj procvat svake jeseni jer se odlično uklapa u estetiku nadolazećeg godišnjeg doba. Naravno, trend će obuhvatiti mnogo više od samih čizama. Tako smo prije nekoliko mjeseci na proljetnom Mjesecu mode pratili ono što ćemo nositi na jesen i zimu, a jedan trend koji je bilo nemoguće ne primijetiti bio je trend burgundy torbi.

Burgundy torba Tjedan mode u Milanu 2024
Malu Pictures / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Već od kraja prošle godine je postalo jasno da bordo nijanse osvajaju modni svijet, ne samo u obliku modnih dodataka, a nije zaobišlo ni svijet ljepote, makeupa i noktiju. Gucci je najviše popularizirao zagasitu, senzualnu boju u svojoj Ancora kolekciji, a to se itekako tada vidjelo na ulicama Milana.

Burgundy čizme
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Burgundy čizme
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

A viđat će se i dalje.

Klasične dobro znane boje ove hladne sezone mijenjamo s bogatom tamnocrvenom, i to nam se baš dopada.