S vremena na vrijeme društvene mreže, ali i svijet mode iznjedre nove trendove koji često izgledaju vrlo nespojivo. Sjećamo se pojma 'wrong shoe theory' koji je prošle godine osmislila Allison Bornstein spajavši košarkaške kratke hlače s elegantnim sandalama, romantične i nježne haljine s glomaznim i nimalo usklađenim tenisicama, ili pak japanke s odijelima... Zapravo, poanta je bila u slaganju komada koji na prvu nikako ne idu zajedno čime se stvara neki potpuno novi i drugačiji izričaj.

Sada se ponovno to događa, samo s jaknama.

'Wrong jacket theory' već se prilično spominje na društvenim mrežama kao trend koji jednostavnim kontrastima stvara prilično upečatljive izglede. Dakle, u trenutku kada mislimo da smo iscrpili sve ideje, ovime stvaramo nova kreativna rješenja.

Dobre smo primjere mogli vidjeti već i na Tjednima mode, što za jesensko/zimsku, što za proljetno/ljetnu sezonu, od Prade, Ferragama, Burberryja, Bottege Venete s primjerima noćnih toaleta ili šljokičastih mini haljina ispod 'običnog' balonera ili bomber jakni. 

Miu Miu SS/25
xx / Avalon / Profimedia 

Prada SS/25
Pixelformula / Sipa Press / Profimedia Prada SS/25

Ferragamo SS/25
Agence / Bestimage / Profimedia Ferragamo SS/25

Ideja je vrlo zabavna jer pravila ne postoje, isto kako se ležerna vuna spaja s upečatljivim šljokicama, isto se elegantni kaputi slažu s trenirkama. Mnogo eksperimentiranja, neočekivanih izdanja i definitivno izlazaka iz zone komfora kada je klasična moda u pitanju, ali u tome je ljepota, zar ne?

Pozitivna je strana trenda i što ne zahtjeva kupnju novih komada, već možemo koristiti sve ono što imamo, ali na neki novi način.

U nastavku donosimo nekoliko primjera kako ovaj stil nove it djevojke Instagrama. 

Wrong jacket theory
Instagram @helenacuesta 

Wrong jacket theory
Instagram (@jalil_johnson_) 

Wrong jacket theory
Instagram (@himichelleli) 

Wrong jacket theory
Instagram (@himichelleli) 

Wrong jacket theory
Instagram (@jalil_johnson_) 

Wrong jacket theory
Instagram (@lefevrediary) 

Wrong jacket theory
Instagram (@prosenkilde)