Kako će izgledati budućnost u svijetu vjenčane mode otkrit ćemo uskoro jer najveći i najvažniji europski tjedan vjenčane mode, onaj u Barceloni, otvara svoja vrata 19. travnja. BBFW se i ove godine ističe programom, najavljenim gostovanjima slavnih dizajnera, odličnim rasporedom revija koje su često pravo remek djelo, te gala večerom koja je jedan od onih događaja koji se ne smiju propustiti.

Elie Saab Bridal FW23
Elie Saab 

Dizajneri koji su prethodnih godina gala večere Tjedna vjenčane mode u Barceloni učinili jedinstvenim događajem su bili Viktor & Rolf (BBFW22), Marchesa (VBBFW19), Reem Acra (BBFW18), Ángel Sánchez (BBFW17), Naeem Khan (BBFW16) i Houghton (BBFW15). A ovogodišnji gost gala večere je slavni Elie Saab koji će na pisti predstaviti bridal kolekciju za jesen 2023. te još jednom potvrditi što znače pojmovi izuzetnost, spektakl i haute couture kad ih on ujedini. Jer on se svečanom i bridal modom bavi još od 1982. kada je u vlastitom ateljeu u Bejrutu počeo kreirati svoje modne vizije te se vrlo brzo etablirao kao jedno od izuzetnih imena visoke mode.

Elie Saab Bridal FW23
Elie Saab 

Njegovi dućani se nalaze u velikim modnim prijestolnicama poput Londona, New Yorka i Pariza, a njegove su kreacije očarale kraljevske obitelji i slavne osobe kao što su Halle Berry, Celine Dion i Angelina Jolie. Njegov dizajn se odlikuje minucioznim ručnim radom, složenim vezovima, bogatim tkaninama, čipkom, biserima, kristalima i svilenim nitima.

Elie Saab
Profimedia Elie Saab

Elie Saab odijeva sofisticiranu, nježnu i sanjivu ženu koja iznad svega cijeni vještinu izrade odjeće i detalje haute couturea dok prema najavama kolekcija za jesen 2023., pod nazivom AN ECHO OF POLYHYMNIA, odražava ne samo tu definiciju već i elemente antičke Grčke kojima poziva na potragu za skladnom ljepotom. Siluete vjenčanica su oblikovane vrhunskim materijalima i profinjenim detaljima - motivi kao što je izvezeno lišće lovora, olimpijske krune, perle i kristali u skladu s mekom čipkom, živopisne teksture koje svjetlucaju poput skulptura od bijelog mramora... sve je to dio raskošne kolekcije koju će uživo nit moguće doživjeti u Barceloni što je i više nego važan događaj u svijetu bridal haute couturea.

Odabarne modele iz nove kolekcije otkrijte u galeriji:

Elie Saab Elie Saab Bridal kolekcija FW23