Suknje su u apsolutnom trendu, posebno one maksi kroja i naglašenog volumena, što potvrđuju atraktivni modeli predstavljeni na nedavno održanim revijama za jesen/zimu 2023. ali i trend zaživljen na ulicama modnih meka.

Ali pažnju modne javnosti posebno privlači trend koji spaja na prvi pogled dva nespojiva stila, raskošne, luksuzne i arty modele suknji s pleteninom– džemperima i vesticama. I dok pletivo uglavnom vežemo uz dnevni stil odijevanja a suknje urešene cvijećem, perjem, kristalima i slojevima tkanina uglavnom smo viđali u večernjim kombinacijama, vrijeme je za promjenu jer ove se godine nosi high-low stil.

High Low stil Prada FW23
Profimedia Prada FW23

High Low stil Christopher Kane FW23
Profimedia Christopher Kane FW23

To je nedavno potvrdila i glumica Keira Knightley koja je za gostovanje u emisiji 'The Drew Barrymore Show' zabljesnula u Valentinovoj pernatoj maksi suknji i džemperu od kašmira (uz štikle naravno).

Keira Knightley high low stil
Profimedia Keira Knightley

Stil je to koji je osvojio i modne piste: Prada je modelima za jesen 2023. oduševila smjelim kombinacijama suknji urešenim s 3D cvjetnim aplikacijama u kombinaciji s antracit sivim i crnim (dnevnim) džemperima koji se jednako dobro nose i u kombinaciji s mini i midi hlačama ukrašenim origami cvjetovima. Suknje koje snažno podsjećaju na vjenčanice ušetale su u svakodnevnu modu: "Jer svaki dan života je bitan" ističe Miuccia Prada.

High Low stil Prada FW23
Profimedia Prada FW23

Britanska modna dizajnerica Molly Goddard koja stvara voluminoznu modu punu boja i tekstura, pokazala je kako se ova kombinacija nosi i u kolekciji za proljeće/ljeto tako i u kolekciji za jesen/zimu ove godine. Odličan primjer ovog high-low stila je njezina lepršava suknja s uzorkom leoparda i bež pletivo.

High Low stil Molly Goddard SS23
Profimedia Molly Goddard SS23

High Low stil Molly Goddard FW23
Profimedia Molly Goddard FW23

Neodoljiva je i kombinacija s potpisom Christophera Kanea, lakirana pencil suknja od vinila u crvenoj i crnoj boji u kombinaciji s kardiganom ili džemperom, baš ako i model dizajnerice Gabriele Hearst.

High Low stil Christopher Kane FW23
Profimedia Christopher Kane FW23

High Low stil Gabriela Hearst FW23
Profimedia Gabriela Hearst FW23

Dozu modne autentičnosti i trenda glumice Keire Knightley možemo zahvaliti i njezinoj stilistici Leith Clark koja ima važnu ulogu u planiranju glumičinog modnog come backa a što je za sve fashionistice odličan znak kako je sezone high-low stila i otvorena.

Dodatnu dozu inspiracije otkrijte u galeriji:

Profimedia Nosi se high low stil