Slavni Pradin model torbe Galleria nastao je 2007. godine te se do sada u svim dosadašnjim verzijama potvrdila kao Pradin modni arhetip, neoklasik jer savršeno spaja oblik, funkciju te predstavlja najbolje od brenda. Torba je dobila ime po slavnoj milanskoj adresi - Galleriji Vittorio Emanuele II, u kojoj se nalazi butik u kojem je i pokrenut brend Prada a koji je osnovao Mario Prada, djed Miuccie Prade, još 1913. godine.

Scarlett Johansson x Prada
Profimedia 

Zato ne čudi što se puno pažnje poklonilo kreiranju nove kampanje za model torbice Prada Galleria 2023., koja na prvi pogled osvaja izgledom ali i nosivošću, u kojoj je uz torbicu glavnu ulogu dobila slavna Scarlett Johansson. Kampanju pod nazivom “The Glass Age” koju je konceptom potpisuje venezuelansko-američki umjetnik Alex Da Corte, dok je kreativno vodstvo odradio Ferdinando Verderi (inače kreativni direktor talijanskog Voguea) a privlači vibrantnim bojama te grafičkim rješenjima.

Scarlett Johansson x Prada
Profimedia 

Suradnja između Prade i umjetnika Da Cortea ima za cilj ukazati kako se dugovječni luksuzni modni brend odlično povezuje s ikonama svijeta slavnih, a zanimljivo je kako Da Corte, čiji je rad inspiriran pop kulturom i nadrealizmom, te uglavnom stvara kroz video formate, performans, impresivne slikarske i skulpturalne projekte, ovom se kampanja po prvi put okrenuo u svijet visoke mode.

Scarlett Johansson x Prada
Profimedia 

Osam novih modela iz nove limitirane kolekcije privlače bojama i kombinacijama živopisnih geometrijskih uzoraka otisnutih na prepoznatljivoj Saffiano koži. Na tržištu su dostupne od 19. svibnja.