Nova kolekcija modne kuće Prada očekivano je izazvala veliku pažnju javnosti, a Miuccia Prada i Raf Simons pobrinuli su se da ne nedostaje zanimljivih komada, poput statement balerinki, inspiriranih tradicionalnom japanskom origami vještinom.

Talijanska modna kuća je svojstva papira učinila jednim od temelja svojih najnovijih kolekcija, a najbolji primjer za to je novi model balerinki sa špic vrhom i reljefnim motivima. Naime, kožni detalji na nožnim prstima nalik su papirnatim naborima i izrezima, neki u cvjetnim motivima, poput ukrašenog papirnatog zrakoplova ili čamca.

Pradine origami balerinke
Profimedia 

Istovremeno otmjene i stroge, Pradine ravne cipele koje su se na pisti pojavile u raznim bojama, bile su dio uvjerljive kolekcije koja se inspirirala uniformama njegovatelja, poput medicinskih sestara. Iako nije izgledno da će cipele dobro podnijeti 12-satnu smjenu u bolnici, očekujte da ćete ih uskoro vidjeti u prvim redovima modnih revija i na afterpartyjima istih, dok istaknuti obožavatelji otmjenih balerinki proširuju svoje kolekcije obuće.

Pradine origami balerinke
Profimedia 

Osnovana daleke 1913. godine, talijanski modni div Prada poznata je po načinu na koji izaziva ideju ljepote, a ovom prilikom je proširuje, dokazujući da se može naći na najneočekivanijim mjestima.

Izvor: Elle.rs