Ovog ljeta dovoljno je otvoriti Instagram i primjetiti koliko je u trendu francuska rivijera, kao destinacija ali i kao stil koji se veže uz ovaj biser Mediterana. Luksuzne modne kuće na luksuznim destinacijama su otvorile pop-up prodajna mjesta, uredile atraktivne klubove na samim plažama te prestižne restorane, a slikoviti krajolici još su slikovitiji zahvaljujući chic modnom stilu koji se nosi od jutra do večeri.

Podsjećamo kako se Côte d'Azur, francuska rivijera, nalazi u južnom dijelu Francuske a biseri rivijere su Saint Tropez, Cannes i Nica te brojni gradići i šarmantna sela.

Klasični stil francuske rivijere jedinstvena je kombinacija vintage, nautičke i pariške mode a zanimljivo je kako se stil opisuje kao bezvremenski, ali i moderan. Osnova ovog chic stila su lagane (svilene) haljine, bijele košulje, bijele lanene hlače i prozračni sakoi. Ne zaboravite na obožavane ljetne espadrile, balerinke te trendi ravne sandale.

Često spaja midi ili maksi stil te je prože modnim osjećajem vintage glamura. Modni znalci ukazuju kako je ovdje stil manje boemski od onog na Amalfijskoj obali i umjesto toga predstavlja savršenu pozadinu za glam 80-ih i 90-ih.  Ne zaboravite na pletene torbe i košare, šešire i sunčane naočale, estetiku Jane Birkin ali i Sofije Loren, te sve češće i onu trendseterice Sofije Richie koja je jug Francuske odabrala i za nedavno vjenčanje iz snova.