SCANDI DJEVOJKE NOSE POSEBAN DIZAJN BALERINKI: 3 modela obožavat će i ovu jesen, a daleko su od već viđenog

Skandinavke obožavaju nositi balerinke, a ovi modeli su im jedni od omiljenijih.

Instagram (@ninasandbech)

Već je neko vrijeme jasno da će se ove hladne sezone i dalje nastaviti trend cipela i balerinki. Iako su čizme oduvijek najomiljenija zimska obuća, ove će godine imati pravu konkurenciju.

Ovih dana platforma The Lyst objavila je izvještaj koji, osim najpopularnijih modnih brendova u zadnjem tromjesečju, ističe i najpopularnije proizvode za isto razdoblje, a na toj su listi cipele Maison Margiela Tabi Mary Jane zauzele prvo mjesto.

Maison Margiela 

Uz njih, apsolutni hit su i balerinke koje, iako oduvijek prisutne, sada doživljavaju pravi procvat u popularnosti. Već dulje vrijeme Chanel je držao prvo mjesto sa svojim modelom elegantnih balerinki koje je Karl Lagerfeld po prvi put predstavio još na modnoj reviji s kolekcijom za jesen/zimu 1984. godine.

Instagram (@symphonyofsilk) 

U crnoj boji ili bež varijanti s crnim vrhom, zaista su vječna klasika koja se slaže sa svime i koja će trajati. Uz Chanelice, ove sezone posebno su popularne The Row balerinke - jednostavne i obične s dodatkom elastične trakice i laganog materijala. Opis trenutno hit balerinki prilično je jednostavan, a mogu se pronaći u dvije boje, crnoj i boji mlijeka.

Instagram (@monikh) 

Ako vam nije dosta inspiracije iz svijeta balerinki, danas vam donosimo onu sa sjevera. Scandi djevojke jako dobro nose modu i stil, a i velike su obožavateljice balerinki.

Nose posebne modele, a mnogima je za oko zapeo upravo 'Sophia' brenda Repetto. Riječ je o balerinkama napravljenima u potpunosti po uzoru na baletne papučice, od boje do trakica.

Instagram (@mariejedig) 

Instagram (@emilisindlev) 

Instagram (@ninasandbech) 

Zatim tu su i mesh balerinke koje su nosile i brojne iz djevojke poput Sofie Richie i Jennifer Lawrence, a nude ih Bottega Veneta, Aquazzura, Piferi, Nensi Dojaka...

Instagram (@_jeanettemadsen_) 

Instagram (@_jeanettemadsen_) 

Instagram (@_jeanettemadsen_) 

Još jedan favorit Skandinavki su balerinke s kristalićima koje su savršene za sređena izdanja, ali mogu biti i dio svakodnevnih outfita uz neutralne odjevne komade. Miu Miu, JW Anderson, Christian Louboutin, Alaïa samo su neke od modnih kuća gdje ih možete pronaći.

Instagram (@ninasandbech) 

Instagram (@emilisindlev) 

Instagram (@emilisindlev)