ŠARENE TENISICE NIKADA NISU BILE TOLIKO VOLJENE: Modni giganti ove nam godine nude nevjerojatne modele savršene za jesen

Modni giganti polako, ali sigurno postavljaju trend šarenih tenisica.

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Iako su se tenisice nekad smatrale obućom prikladnom samo za ležerne modne kombinacije, davno je postalo jasno da ih danas bez problema možemo ubrojiti u kategoriju moderne elegancije.

Dok bijele tenisice i dalje nose titulu onih koje se najlakše stiliziraju, u posljednje vrijeme vidimo i mnogo it djevojaka koje rado kombiniraju i njihove crne varijante. Tako je Irina Shayk nedavno nosila crne Adidas Sambe, kultni retro model koji je do danas ostao jedan od najvećih Adidasovih bestselera iako je lansiran još davne 1950. godine.

Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia  Irina Shayk u Adidas Samba tenisicama

Možemo slobodno reći da je taj model tenisica jedan od razloga veće potražnju za šarenim izdanjima jer je upravo Adidas u svibnju ove godine predstavio novu Samba kolekcija koju je potpisao i Pharrell Williams.

Prošle su godine lansirali Humanrace Sambu u dvije boje, izrađene od vrhunske kože i antilopa, kao i s cik-cak šavovima koji oponašaju izvorni model Samba. Ovogodišnja Humanrace Samba Colors by Pharrell kolekcija luksuzne obuće u veselom spektru boja (žutoj, narančastoj, lila, crvenoj, ružičastoj i zelenoj) utjelovila je raznolikost i energiju Humanraceove DNK.

adidas 
adidas 
adidas 

Nedavno je predstavljen i novi model, odjeven u baršunasti samt u toploj latte nijansi, omiljenih New Balance 574 tenisica nastalih u suradnji Miu Miu i New Balancea. 

miu miu 

miu miu 

Najrecentnije šarene tenisice dolaze iz Jacquemus proizvodnje - model JF1 u suradnji s Nikeom osvanuo je u novoj boji kao dio zanimljive kolekcije inspirirane narančom. Odlične Jacquemusove i Nikeove tenisice J Force prvi put su predstavljene u lipnju 2023., a primjer su odličnog hibrida dva Nike modela: Air Force 1 i ACG Terra.

Jacquemus 

Jacquemus 

A da su šarene tenisice omiljene i na društvenim mrežama, pokazuju brojne it djevojke koje ih obožavaju stilizirati s elegantnim i sportskim izdanjima. 

Instagram (@mimimoocher) 

Instagram (@tkempss) 

Instagram (@_sarahbiii_) 

Instagram (@lunaisabellaa) 

Instagram (@marianne_theodorsen) 

Instagram (@lisafolawiyo) 

Instagram (@tylauren)