H&M izbrisao sve s profila na Instagramu: Na korak do otkrivanja nove strategije posrnulog švedskog diva

Nova kolekcija, koja bi trebala otkriti novi smjer poslovanja, u prodaju dolazi početkom rujna.

Xavi Lopez / Zuma Press / Profimedia

Već duže vrijeme vlada globalni stav kako je švedski modni brend na koljenima, onaj koji je izgubio trku na velikom high street modnom tržištu. Komentari po društvenim mrežama potvrđuju stav i mišljenje kupaca o neatraktivnoj modi, prevelikoj a lošoj ponudi u trgovinama, te ne postojanju kampanja koje bi nas privukle i vratile u redove kupaca brenda koji je do prije koje godine bio ogledni model kolaboracija s velikim modnim imenima i dopadljivom te cjenovnom prihvatljivom modom. Potreba za promjenom sve je očitija, a da je vrijeme promjene započelo potvrđuje i činjenica kako je danas u prijepodnevnim satima izbrisan sav sadržaj s Instagram profila brenda.

Instagram @hm 

U međuvremenu odgovor na brojne komentare je stigao i od strane same kompanije, a izvršni direktor Daniel Ervér je otkrio elemente strategije kojom žele slabosti švedskog diva, od pozicioniranja iznad Sheina, ali ispod Zare u cjenovnoj hijerarhiji, pretvorit u snagu. A početak je, kako je najavljeno, u kolekciji koja treba biti lansirana početkom rujna, dok kolekcija u prodaju dolazi 12. rujna. Dio strategije je i renoviranje 250 trgovina diljem svijeta do kraja ove godine, otvaranje pop-up mjesta te nove i zanimljive aktivacije na ključnim tržištima za ovaj brend.

Brisanje dosadašnjeg sadržaja na društvenim mrežama očiti je dio nove strategije, a na nama je da pričekamo koji dan i otkrijemo što se novo sprema na tržištu high street mode.