Bella Hadid se vratila na modnu pistu: Nakon dvije godine pauze supermodel oduševio na Saint Laurent reviji u Parizu

Podsjećamo kako je zadnju reviju nosila u jesen 2022. ali i kako je njezin utjecaj na percepciju pojedinog modnog brenda i više nego snažan.

JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Pariški Tjedan mode nezaobilazan je modni događaj, mjesto susreta vrhunske mode, dizajnera i publike gladne modnih priča. I dok je prvi dan Tjedna u sklopu kojeg se prikazuju kolekcije za proljeće/ljeto 2025. prošao u svojevrsnom zagrijavanju, već je drugi dan zabljesnuo s dvije jake revije, one dnevne modne kuće Dior, te večernje Saint Laurent revije. Osvrt na viđeno priče su za sebe, ali poseban doživljaja Saint Laurent događaja je trenutak kada je na pistu izašla Bella Hadid. Supermodel se vratio na parišku modnu pistu nakon dvije godine pauze. Razlog izbivanja s modnih pista prije svega bio je zdravstvene prirode nakon što se suočila s nuspojavama lajmske bolesti, ali i zbog nakupljenog stresa i tjeskobe koji su rezultat rada u vrhu industrije mode i modelinga.

JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia 


Zato je modna zajednica vijest kako je Bella opet na pisti dočekala s velikim odobravanjem, a dah je oduzela kada je prošetala noseći odijelo s dvorednim kopčanjem, jedno od onih koja su oduzimala dah. Zalizane kose u nisku punđu s klasičnim Saint Laurent naočalama, njezin je look svojevrsni hommage samom gospodinu Saint Laurentu, preciznije njegovom načinu odijevanja, što je opisano i u samim bilješkama vezanim uz kolekciju predstavljenu na reviji.

Bilješke s revije ističu i važnost prisustvovanja pojedinih modela na pisti: "Tijekom godina, višestruku privlačnost žene Saint Laurent najelokventnije je utjelovila posebna skupina modela s kojima je kuća uspostavila trajne odnose. Odabrane i zbog svoje raznolike posebnosti i zbog načina na koji simboliziraju novi ženski ideal, ove su osobnosti sastavni dio Saint Laurentovog svemira."

JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia 

JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia 


Status supermodela zaslužila je ljepotom ali i profesionalnim stavom, što joj je doprinijelo tome da postane jedno od najprepoznatljivijih lica u modelingu, ona koja je noseći revije brojnih modnih kuća utjecala i na njihovu popularnost i prodaju, što potvrđuje kako su u 2022. godini brendovi za koje je nosila revije u prosjeku porasli za gotovo 30 posto u pozornosti koju su privukli na društvenim mrežama. Bella, koja se očito vraća u modnu industriju, posljednji put je izašla na modnu pistu u listopadu 2022. noseći reviju za Miu Miu. To je bila sezona u kojoj je nosila Copernijevu haljinu koja je bila završena sprejanjem na samoj pisti, te je u trenu postala viralnom.

Iskreno se nadamo kako ovo neće biti jedina Bellina ovosezonska revija.