8 najvažnijih trendova za jesen/zimu 2024: Donosimo modni vodič za hladnu sezonu s komadima koji se sigurno nose

S modnih pista do trendova sezone.

Zeppelin / Avalon / Profimedia

Sezonu jesen-zima 2024. odlikuje elegantniji, sofisticiraniji i individualniji pristup. Dizajneri su se odlučili za klasične i pomno promišljene kombinacije, igrajući na sigurno. Međutim, inovacija svakako ne manjka. Svaki trend donosi brojne mogućnosti kreativne interpretacije.

Kolekcije su bogate stilskim opcijama koje omogućuju reinterpretaciju klasičnih komada na suvremen način. Trendove ne treba striktno pratiti. Oni su prije svega polazište prema personalizaciji i prilagodbi osobnom stilu. Izravno s modnih pista New Yorka, Londona, Milana i Pariza donosimo osam trendova koji će zasigurno obilježiti sezonu.

Bunde

Kada je riječ o outerwear komadima, posebno se ističu bunde. Riječ je o eko krznima ili drugim imitacijama neživotinjskog krzna koje dolaze u kratkim, dugim i super predimenzioniranim oblicima. Zanimljivo je da je, kada su kolekcije predstavljene u veljači ove godine, na društvenim mrežama bio dosta dominantan trend Mob wife, što je možda utjecalo na broj komada od eko krzna u kolekcijama dizajnera, nego što je inače slučaj.

x / Avalon / Profimedia  YSL AW/24

Biker jakne

Koža je uvijek naglašena kada su u pitanju jesenske i zimske kolekcije. U nadolazećoj sezoni posebno ćemo vidjeti bikerske jakne. Razlikuju se po kroju, od vrlo slim, gotovo skinny, do avijatičarskih modela s vunenim detaljima. Neki modeli savršeni su primjeri originalnih krojeva ovih jakni, dok su drugi njihova jedinstvena interpretacija.

Zeppelin / Avalon / Profimedia  JW Anderson AW/24

Corporate

Podignite svoj poslovni look na višu razinu. Hlače, košulja i blejzer ne moraju izgledati dosadno i konvencionalno. Dizajneri su se potrudili interpretirati klasične korporativne komade pa tako možemo vidjeti kombinacije gdje se umjesto hlača nalaze suknje ili čak kratke hlače. Kravata je također zanimljiv element koji tradicionalno dolazi iz muške garderobe, ali savršeno naglašava sofisticiranost i ženstvenost.

i-Images / Eyevine / Profimedia  Victoria Beckham AW/24

Ekstravagantni ovratnici

Naizgled jednostavni i klasični komadi dolaze pojačani ovratnicima koji definitivno čine razliku. Ne govorimo o običnim na koje smo navikli, već o ekstravagantnijim verzijama. Tako se mogu primijetiti gotovo skulpturalni oblici, široki V izrezi, ali i košulje koje su krojene tako da je stražnji dio ovratnika ispred. Svakako, ovo je jedan od trendova koji eleganciju podiže na višu razinu.

Steve Wood / Shutterstock Editorial / Profimedia  Bottega Veneta AW/24

Kapuljače

Kapuljače se obično povezuju sa sportskim komadima, ali za jesen-zimu 2024. dolaze u potpuno novom stilu. Elegantne su, sofisticirane i nježne. Možemo ih promatrati kao sastavne dijelove komada, ali i s mogućnošću odvajanja, što je vrlo pogodno za kombiniranje.

Zeppelin / Avalon / Profimedia  Courreges AW/24

Resice

Resice su jedan od trendova koji je prisutan gotovo svake sezone, iako se primjećuje da su sada zastupljene u nešto većoj mjeri. Zapadnjački trend bio je prilično popularan u muškim kolekcijama, no nadolazeća sezona donosi potpuno drugačiju interpretaciju koja je puno elegantnija. Tu su prvenstveno jakne od velura, vuneni prsluci s resama, a tu su i suknje, haljine i blejzeri.

Rick Gold / Capital pictures / Profimedia  Chloe AW/24

Šljokice

Kako se jesenske i zimske kolekcije kalendarski poklapaju s danima slavlja, božićnih i novogodišnjih blagdana, šljokice i ostali sjajni komadi ne mogu izostati. Stoga možemo uživati ​​u dugim večernjim haljinama, koktel haljinama, ali i ostalim komadima poput blejzera i topova. Budite spremni za sezonu slavlja.

Rick Gold / Capital pictures / Profimedia  Louis Vuitton AW/24

Zelene nijanse

Osim neutralnih tonova, crnih i smeđih nijansi, svake se sezone neka druga boja ističe kao dominantna. U sezoni koja je pred nama svakako je zelena, uz burgundy. Nijanse su različite i kreću se od tamnijih, do maslinastih, vojničkih, smaragdnih i sve intenzivnijih, koje podsjećaju na aktualnu brat summer zelenu.

Riccardo Giordano/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia  Iceberg AW/24

 Izvor: Elle.rs