The New York Boutique: Zavirite u prvi američki Jacquemus butik, mjesto gdje se susreću odlična moda i umjetnost

Moda s potpisom Simona Portea Jacquemusa zakoračila je i na američki kontinent te od sada stanuje na atraktivnoj adresi u New Yorku.

Jacquemus

Nakon još jedne odlično odrađene najavne kampanje, modna kuća Jacquemus je otvorila vrata prvog prodajnog mjesta u SAD-u, i to u New Yorku. Uzbuđenje na sam dan otvorenja je bilo veliko, brojni pojedinci strpljivo su stajali u redu koji se protezao nekoliko blokova kako bi imali priliku zakoračiti u jedinstveni Jacquemus svijet, te biti srećkovići koji će upoznati i Simona Porte Jacquemusa.
Sasvim opravdani hype, rekli bi svi mi koji volimo koncept ove modne kuće, a prvo američko prodajno mjesto zaslužuje da ga se i bolje prouči.

Jacquemus 

The New York Boutique je smješten u Sohou na Manhattanu, na adresi a kojoj su se izmjenjivali razni brendovi, između ostalog i Crocs, na mjestu gdje je poslovao i jedan restoran. Izgradnja i uređenje prostora su započeli prije godinu dana, da bi ovih dana prostor otvorio svoja vrata te otkrio kako izgleda estetika koja spaja francuski i domaći stil, te odražava stil življenja u popularnom susjedstvu. Butik je smješten u zgradi od opeke iz 19. stoljeća, te se proteže na 270 četvornih metara, na dva kata.

Jacquemus 

Jacquemus 

Jacquemus 

Jacquemus 

Jacquemus 

Nizozemski arhitektonski studio OMA u suradnji sa Simonom Porte Jacquemusom, prostor je uredio u ugodnom i zabavnom minimalističkom stilu, u kombinaciji stilova, tekstura i boja koje savršeno odgovaraju estetici brenda. Uz pažljivo odabrane komade namještaja tu su i umjetnički komadi Franka Lloyda Wrighta, Jeana Dunanda i Bertranda Lacroixa, Aristidea Maillola, Joana Miróa, Pierrea Bonnarda, Petera Schlesingera i Wolfganga Tillmansa.

Jacquemus 


Nova trgovina JACQUEMUS nudi cijeli asortiman ženske i muške odjeće, dodataka, torbi i cipela brenda, a samo otvaranje posebnim je učinio i mini kamion oblikovan u Rond Carré, jednu od najpopularnijih torbica brenda, a iz kojeg se posjetiteljima posluživao francuski doručak.