U svijetu mode i dizajna dobro je poznat estetski narativ modnih kuća. Estetski elementi kojima spajaju nasljeđe s novim trendovima i generacijama kupaca i obožavatelja u zahtjevnoj industriji su od velike važnosti, a brend koji se ističe kako estetikom tako i smislom za komunikaciju s tržištem zasigurno je Jacquemus.

Najnovije vijesti iz Jacquemusa nisu vezane uz modnu kolekciju već uz informaciju kako je brend preselio u novi pariški ured i kako je službeno započeo s radom iz ureda koji bi se bez puno razmišljanja mogao opisati kao ured iz snova.
Novi ured se nalazi u pariškom 8. arrondissementu, u chic četvrti koju određuje široka Avenue des Champs Elysées, koja povezuje legendarni Slavoluk pobjede i kaotični prometni krug Place de la Concorde. U okrugu se nalaze i slavni muzeji, uključujući Grand Palais sa svojim istaknutim izložbama, ali i brojni otmjeni dućani i uredi koji su mamac pogleda brojnih turista, fashionista i stanovnika grada.

Jacquemus novi ured
Jacquemus 

Jacquemus novi ured
Jacquemus 

Jacquemus novi ured
Jacquemus 


Za uređenje čarobnog ureda Simon Porte Jacquemus angažirao svjetski slavnu arhitektonsku i dizajnersku tvrtku OMA koja ima dugogodišnju reputaciju stvaratelja mega atraktivnih građevina diljem svijeta. Upravo je ova tvrtka 2023. instalirala poznati “Jewellery Box” na vrhu zgrade Tiffany & Co. u New Yorku.

Jacquemus novi ured
Jacquemus 

Jacquemus novi ured
Jacquemus 

Jacquemus novi ured
Jacquemus 

Novi poslovni prostor brenda Jacquemus savršen je spoj estetike samog brenda te potreba modernog poslovnog prostora, onaj koji osvaja atmosferom, umjetničkim komadima i rješenjima. Prostor u svakom svom dijelu otkriva raznolikost, od mjesta za sastanke i kreativni rad, do mjesta za pauzu uz šalicu kave... sve je minimalistički maksimalno, poziva na šetnju i promišljanje kako sva ova nenametljiva a tako privlačna estetika utječe na kvalitetu rada.

Jacquemus novi ured
Jacquemus 

Jacquemus novi ured
Jacquemus 

Jacquemus novi ured
Jacquemus 

Obratite pažnju na detalje, od centralne dekoracije ureda - skulpture L’Air francuskog kipara i slikara Aristidea Maillola poznatog po izradi kipova ženskog tijela, drugačijih od skulptura koje su bile popularne u njegovo vrijeme, do podova, zidova, boja, dekora, sjedalica, jastuka, umjetničkih detalja. Osim djela umjetnika Aristidea Maillola u uredu su i djela autora Davida Hockneya, Petera Schlesingera, Wolfganga Tillmansa...