H&M vraća u prodaju svoje stare dizajnerske suradnje: Moschino, Versace, Balmain, Mugler... evo kada ih možete kupiti

H&M ne propušta obilježiti 20. godišnjicu svoje prve dizajnerske suradnje.

HM

Ove godine švedski modni div H&M obilježava 20. godišnjicu svoje prve dizajnerske kolekcije koju je ostvario s velikim Karlom Lagerfeldom, tadašnjim kreativnim direktorom Chanela. Taj potez učinjen 2004. godine apsolutno je promijenio pogled na modu, pogotovo high street sekciju koja sve više i više pomiče svoje okvire.

H&M-ova je inicijativa revolucionirala modnu industriju učinivši dostupnim rad najvećih svjetskih dizajnera i modnih kuća, proširivši tako profil nekih od najvećih modnih kreatora i učvrstivši načelo da izvrstan dizajn nadilazi cijenu.

HM  HM x Giambattista Valli

To je bio samo početak. Od tada do danas, H&M je pružio niz kolaboracija s dizajnerima i modnim kućama kao što su Moschino, Versace, Roberto Cavalli, Comme des Garçons, Balmain, Stella McCartney, Mugler, Maison Margiela, Giambattista Valli pa tako i sada najrecentniji Rabanne. Svaka je suradnja bila jedinstvena, u skladu s vrijednostima i načelima gostujućeg dizajnera i svaka je od njih izazvala nevjerojatan hype ljubitelja mode.

HM  HM x Simone Rocha

A kako i ne. Potencijalno nedostupna imena ovako su se približila nešto drugačijoj publici i kupcima, a danas to sve češće čine Zara, Mango te ostali uspješni high street brendovi.

HM  HM x Moschino

Kako bi H&M obilježio velikih 20 godina od događaja koji je sigurno odredio njihov smjer, organizirat će lansiranje svih dosadašnjih dizajnerskih kolekcija. Iako se ne zna o kojim će točno modnim komadima biti riječ i što ćemo uopće moći kupiti, odlična je prilika za ugrabiti neki od komada zbog kojih su se u vrijeme izlaska stvarali redovi ispred dućana.

HM  HM x Mugler

Kolekcije će postupno biti dostupne u sedam svjetskih trgovina, a na posljetku i online. Prodaja će započeti 24. listopada u Parizu (Lafayette), nakon čega slijedi London (Regent Street) 25. listopada. Dan nakon, 26. listopada, prodaja započinje u Milanu (Duomo), a onda slijedi New York (Soho) 27. listopada. 28. listopada se vraćamo u Europu, točnije u Barcelonu (Paseo de Gracia), a dan nakon prodaja započinje u prijestolnici kuće - Stockholmu (Götgatan i Drottninggatan). Posljednja prodaja bit će moguća u Berlinu (Mitte) 30. listopada, nakon čega će 31. listopada biti dostupna online na HM.com.