Nakon Sambi, ove tenisice postaju broj jedan model: Doživjele su ogroman Y2K comeback i već ih viđamo svuda oko nas

Pripremite se za Puma Speedcat tenisice.

Instagram (@likunasss)

Lyst Index napokon je donio svoje standardno izvješće, ovoga puta za treći kvartal, gdje možemo vidjeti tromjesečnu ljestvicu najpopularnijih modnih marki i proizvoda koju sastavlja Lyst, najveća i najinteligentnija modna shopping platforma na svijetu.

S 200 milijuna kupaca godišnje i najvećim skupom podataka u modi, Lyst je jedinstveni izvor globalne modne inteligencije. Formula koje se za ovo izvješće primjenjuju su ponašanje Lyst kupaca, uključujući pretraživanja na i izvan platforme, preglede proizvoda i prodaja. Kako bi dodatno pratili sklonost prema određenom brendu i proizvodu, izvješće koristi i statistike spominjanja na društvenim mrežama, aktivnosti i angažmana širom svijeta, tijekom razdoblja od tri mjeseca.

Lista se odnosi na srpanj, kolovoz i rujan 2024. godine te smo o njoj više pisali ovdje, a sada ćemo se više osvrnuti na kategoriju najpopularnijih proizvoda.

Naime, na prvih pet mjesta nalaze se svima dobro znani komadi, ali ipak, onaj koji je izazvao najviše iznenađenja definitivno stoji na trećem mjestu. Puma Speedcat tenisice viđamo kroz cijelu ovu godinu te je samo bilo pitanje vremena kada će potražnja za njima eksplodirati. Nakon adidas Sambi, upravo će one možda postati najtraženiji model tenisice za ovu, ali i sljedeću godinu.

Instagram (@tzefits) 

Instagram (@shaymulta) 

Riječ je o tenisicama inspiriranim vatrootpornim modelima koje su nosili vozači Formule 1 u osamdesetima. Svoju prvu popularnost počele su dobivati negdje 2000-ih da bi u 2024. doživjele neočekivani bum.

Instagram (@hannahyohon) 

Instagram (@wolfshayley) 

Puma Speedcat je tenisica koju je lako uklopiti u svoj ormar, jako je svestrana te isto kako može biti nošena na elegantnija izdanja, isto tako može proći i kao dio sportske odjeće. Verzije ove tenisice iz 2024. godine zadržale su klasičnu silueti iz ranih 2000-ih, ali s uvedenim novim modernim ažuriranjima poput poboljšane udobnosti ili novog logotipa na dijelu prstiju.

Instagram (@likunasss) 

Instagram (@likunasss) 

S neprestanim afinitetom mode za sve što je vezano za Y2K, ovo ponovno oživljavanje čini se donekle neizbježnim. Zbog trkaćih detalja na cipelama, koji su bili popularni u to vrijeme, Speedcat je brzo postao dio stila, posebno u Europi. Jedna od Puminih najpopularnijih tenisica neizbježno bi se vratila u ciklus trendova, na ovaj ili onaj način, a Lyst je sada najveći dokaz da je to napravila itekako maestralno. 

Nose je slavne žene poput Due Lipe i Emily Ratajkowski, kao it djevojke s društvenih mreža, a mnogo njezinih verzija mogli smo vidjeti i na Tjednima mode u street style kombinacijama. Sambice, pozdrav, Speed cat, dobrodošle!

Instagram (@dualipa) 

Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Diamond / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia