ANGELINA JOLIE PREDSTAVILA ATELIER JOLIE: Slavna glumica pokreće modni brend kojim će doprinositi modnoj održivosti

Modna održivost dio je životnog stila Angeline Jolie ali i njezine djece

Profimedia

Glumica, redateljica i bivša veleposlanica te posebna izaslanica dobre volje Ujedinjenih naroda (projektu UN-a za izbjeglice doprinosila je više od dva desetljeća) pokreće novi projekt Atelier Jolie, modni brend koji će svoj rad bazirati na korištenju vinatge i neiskorištenih zaliha tkanina (tzv. deadstock), a o samom projektu više je rekla u objavi na Instagramu: “Danas započinjem nešto novo — kolektiv u kojem svatko može stvarati... Atelier Jolie mjesto je za kreativne ljude koji surađuju s vještom i raznolikom zajednicom stručnih krojača, proizvođače uzoraka i obrtnike iz cijelog svijeta. To proizlazi iz moje zahvalnosti i dubokog poštovanja prema mnogim krojačima i proizvođačima s kojima sam surađivala tijekom godina, sa željom da iskoristim visokokvalitetne vintage materijale i materijale koji su već dostupni, za dizajn jedinstvenih proizvoda koji odražavaju osobnu kreativnost i svrhu.”

Njezin osobni stil uvijek je privlačna tema ali za istaknuto je kako Angelina Jolie dosljedno živi ideju modne održivosti, recikliranja odjeće te da iste vrijednosti žive i njezina djeca. Potvrda tome je i činjenica kako su na premijeri Marvelovog filma Eternals 2021. godine, njezine kćeri Shiloh i Zahara nosile komade iz njezinog vintage ormara. Na temu modne održivosti tada je za britanski Vogue je istaknula: 'Ulažem u kvalitetne komade, a onda ih jednostavno nosim do smrti. Čizme, omiljeni kaput, omiljena torbica, ne mijenjam često stvari.'

Profimedia 


Pitanje modne održivosti je od velike važnosti jer je modna industrija jedan od najvećih zagađivača okoliša. Za istaknuti je kako godišnje više od 100 milijuna tona tekstilnog otpada završi na otpadu. A upravo namjera brenda Atelier Jolie je biti jedan od kotačića koji će doprinijeti rješavanju ovog problema jer pitanje modne održivosti je više nego važno ali je proces globalnih promjena izuzetno spor.

Prema informacijama s web stranice brenda dio njihove usluge će biti i popravak ili prenamjena postojeće odjeće, prekrojavanje - novi život stvarima koje su mogle završiti na otpadu a dovoljno su dobre da se od njih stvore novi komadi.

Iskreno veseli vijest kako se Angelina Jolie ovim projektom pridružuje više nego važnom smjeru društvenog aktivizma u čemu će zasigurno od velike pomoći biti slava koju je stekla kroz svijet filma te iskustvo i imidž građeni kroz 20 godina rada za UN.