UNIKATNI U SVAKOM SMISLU RIJEČI: Lamborghini se oprostio od V12 pogona 'one-off' modelima Invencible i Autentica

Prije prelaska u hibridnu eru, Lamborghini se oprostio od V12 pogona novim modelima pod imenom Autentica i Invencible

lamborghini

Lamborghini je službeno predstavio potpuno novi Invencible coupé i Autenticu roadster kao posljednji pozdrav atmosferskom V12 pogonu. Dva unikatna automobila dizajnirao je tim Lamborghini Centro Stile kako bi odražavali posebnosti koje su doprinijele reputaciji tvrtke tijekom godina.

Prije Lamborghinijevog prijelaza u hibridnu eru, oba superautomobila odala su počast dizajnu prošlih ikoničnih automobila uključujući Sesto Elemento s velikim spojlerima, Reventón s njegovim jedinstvenim aeronautičkim stilom, Aventador s istom monokok karoserijom od karbonskih vlakana, Sesto Elemento sa središnjim trostrukim ispuhom, te Essenza SCV12 s impozantnom haubom i prednjim spliterom.

Dok interijerima dominiraju čiste linije, minimalistička kontrolna ploča i kokpit uokviren ugljičnim vlaknima, prepoznatljivi Lamborghinijev logo proteže se preko otvora za zrak i sklopovih svjetala. V12 motori isporučuju 780 konjskih snaga sa sedmostupanjskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Oba automobila predstavljaju svojevrsni vrhunac naglaska brenda na personalizaciji jer se kupac od samog početka uključuje u stvaranje automobila po mjeri.

lamborghini 

"Stvorili smo dva unikatna automobila s jedinstvenim karakterom, inspirirana utrkama i visokooktanskim sportovima. Ovi jednokratni dizajni oslanjaju se na naš jedinstveni dizajnerski DNK i još jednom podižu naše nasljeđe na novu razinu", rekao je Mitja Borkert, glavni dizajner automobilske kuće Lamborghini.