Kako se Tesla Cybertruck približava procesu proizvodnje, konačno dobivamo bolju sliku njegovih performansi. U petak je objavljen video na Twitteru koji prikazuje dugoočekivano upravljanje s četiri motora te okretnost ovog glomaznog električnog vozila u zavojima.

Već više od godinu dana znamo da će Cybertruck imati upravljanje na sva četiri kotača, ali video koji je objavio korisnik Twittera @Tokyotesla1 dosad je najbolje prikazao tu značajku. Na snimci, za koju se pretpostavlja da je nastala tijekom privatne demonstracije, električno vozilo vozi po praznoj tvornici. Posebno je dojmljiv oštar zaokret, tijekom kojeg je jasno da su oba para kotača nagnuta u različitim smjerovima.

Na vozilu s upravljanjem na sva četiri kotača mogu se okrenuti i prednja i stražnja osovina. Tehnologija nije nova (zapravo postoji od 1890-ih), ali je još uvijek dosta rijetka. Također je koristi jedan od Cybertruckovih glavnih konkurenata, GMC Hummer EV. Kada je značajka prvi put spomenuta, Musk je tvrdio da će omogućiti Tesli Cybertrucku da "vozi dijagonalno poput raka", baš poput svog glavnog konkurenta.

“Vrlo težak automobil za izradu jer nije sličan nijednom drugom, ali, kao što je javno rečeno, proizvodnja Cybertrucka počinje ove godine”, tvitao je u subotu Elon Musk, izvršni direktor Tesle.

Skepsa prema Muskovim rokovima za Cybertruck sasvim je opravdana budući da je koncept vozila predstavljen još 2019., no ovaj je video dosad najuvjerljiviji dokaz da će proizvodnja kroz nekoliko mjeseci. Međutim, to ne znači da će kamionet biti dostupan 2023. godine jer će serijska proizvodnja započeti najranije sljedeće godine.