POBJEDNIČKI BOLID MICHAELA SCHUMACHERA IDE NA AUKCIJU: Njime je osvojio treći naslov svjetskog prvaka

Ferrari kultnog sedmerostrukog prvaka F1 Michaela Schumachera iz njegove prve pobjede sa Scuderijom idući mjesec ide na aukciju

Profimedia

F1 bolid Michaela Schumachera iz njegove treće pobjede na Svjetskom prvenstvu u travnju ide na aukciju. Ferrari sedmerostrukog prvaka Formule 1 koji mu je pomogao da 2000. dođe do naslova sada je dostupan na zatvorenoj aukciji u Hong Kongu.

Profimedia 

Schumacherov pobjednički automobil Ferrari F2000 - Chassis 198 - naći će se na aukciji kuće RM Sotheby's od 3. do 12. travnja. Vozilo njemačkog prvaka Formule 1 trebalo bi dostići nevjerojatnu cijenu, nakon što je njegov bolid s kojim je osvojio titulu 2003. u studenom prodan na aukciji za 14,8 milijuna dolara.

Profimedia 

F2003 je tako postao najskuplji moderni F1 bolid koji je ikad prodan, a revolucionarno vozilo koje je Schumacheru pomoglo osvojiti prvi naslov svjetskog prvaka u Ferrariju uživa sličan prestiž.

Profimedia 

U početku je imao funkciju rezervnog bolida, ali je stavljen u pogon nakon što je Schumacher pretrpio štetu na početku sezone i odveo ga do prvog od pet osvojenih naslova za slavnu talijansku momčad.

Profimedia 

"Schumacher i Scuderia formirali su partnerstvo koje je stvorilo povijest, osvojivši pet uzastopnih svjetskih prvenstava Formule 1 između 2000. i 2004., našavši se na vrhu tablice konstruktora čak šest puta", stoji u priopćenju aukcijske kuće Sotheby's.