COOK WITH STORYBOOK: Vrijeme je za topli doručak, podsjećamo kako pripremiti slatki pohani kruh

Nekoliko kriški kruha, jaja, mlijeko i malo vještine, i odličan jesenski doručak je spreman.

Zara Home

Tko se ne sjeća klasika iz djetinjstva, hrskavo sočnog pohanog kruha, prženice, doručka ili večere koja se, ovisno o želji i sastojcima, pretvara u savršeni slatki ili slani obrok?!

Jesen je stigla, što je i više nego odličan razlog za okretanje kuharice na recepte koji podsjećaju kako pripremiti ukusne juhe, variva, jela koja griju, kako nepca tako i sjećanja. Pohani kruh je upravo takvo jelo, naš soul food, jednostavan zalogaj koji se obavezno mora naći i na listi jela s oznakom comfort food, jer osim što godi, podsjeća na trenutke kada smo se zahvaljujući vrijednim rukama mama i baka budili s nosnicama ispunjenim mirisom toplog, netom pripremljenog doručka koji pruža brojne mogućnosti nadijevanja te uživanja.

Mi smo se odlučili za pripremu slatkog doručka za koji donosimo i recept!

Zara Home 

Slatki pohani kruh

Sastojci

10 kriški kruha od prethodnog dana
1 štapić cimeta
mahuna vanilije
1/2 l mlijeka
50 g šećera
1/2 l ulja
2 jaja
60 g šećera
5 g mljevenog cimeta
naribana korica limuna

Zara Home 

Priprema

Stavite mlijeko u lonac sa šećerom, koricom limuna, štapićem cimeta i mahunom vanilije. Sve zagrijte i kada počne kuhati sklonite s vatre. Poklopite i pričekajte da se ohladi. Kada se ohladi, procijedite začine iz mlijeka i u njemu namočite kruh. Te ostavite da upije ali da se na raskvasi i raspadne.
U dubokom tanjuru umutite jaja i umočite namočene kriške kruha, s obje strane. Kriške pržite na dobro zagrijanom ulju, okrećući ih kako bi poprimile zlatnu boju s obje strane.

Zara Home 


Pržene kriške stavite na upijajući kuhinjski papir kako biste uklonili višak ulja. Šećer pomiješajte s cimetom i tom smjesom premažite prženice. Dobar tek!

Zara Home 

Inspiraciju za ovaj talijanski klasik smo pronašli u odličnim Zara Home receptima.