Do nedavno, pri pomisli na drvo u interijerima, mnogi su vizualizirali rustikalne stolove i stolice, dominantne police, glomazne komode ili masivne blokove namještaja koji kao da 'jedu' prostor. Ali, drvo je ponovno 'in' i izgleda sasvim drugačije.

Nakon godina minimalizma koji je vladao interijerom, stigao je sasvim drugačiji, puno luksuzniji minimalizam - onaj koji ističe ljepotu prirodnih materijala, teksture i uzorke te ostavlja dojam topline i luksuza.

Interijeri trend drvo
Shutterstock 

Zato je jedna od omiljenih sirovina ponovno postalo drvo - kako ono svijetlih nijansi tako i tamni orah, te egzotičnije vrste koje je Art Deco popularizirao prije stotinjak godina, poput ptičjeg javora. Kao i tada, ključ je u profinjenoj kombinaciji različitih materijala, pa su tako česte kombinacije drva i mramora, metala, stakla i glatkih bijelih površina.

Drvo nije ograničeno samo na jednu prostoriju, pa se koristi u dnevnim boravcima, kuhinjama i kupaonicama, a u nastavku se inspirirajte prekrasnim suvremenim interijerima.

Dnevni boravak


Nekada su u dnevnim boravcima dominirale garniture i blokovi komoda, ormarića i stolića od oraha, jele ili hrasta, no današnji je okus eklektičniji i puno prozračniji. Prirodna tekstura drva uljepšat će dnevne sobe, no ne smijemo ih gušiti masivnim namještajem – dovoljni su drveni detalji. Prekrasan stolić za kavu i tabure od prirodnog drva unijet će toplinu u neutralne i bijele interijere, kao u domu Else Hosk. Zanimljiva vintage komoda može postati centar modernog dnevnog boravka, a sobe s visokim stropovima izgledat će 'ugodnije' s drvenim policama.

Kuhinja i blagovaona


Zaboravite na bijele ormariće visokog sjaja – najluksuznije kuhinje današnjice izrađene su od punog drva, u kombinaciji s mramornim radnim pločama. Ako to nije vaš stil (ili unutar vašeg budžeta), drvena radna ploča će biti dovoljna, sa svojim toplim uzorcima u kontrastu s minimalističkim ormarićima. Kontrast kamena ili betona i drva također je popularan kada su u pitanju blagovaonice jer naglašavaju kvalitetu, trajnost i karakteristike svakog pojedinog materijala.

Spavaća soba


Kada je riječ o spavaćim sobama, i dalje je najpoželjniji osjećaj prozračnosti i udobnosti u kojem ćemo se najlakše opustiti i zaspati. A tome pridonose i drveni detalji, poput ploča iza uzglavlja kreveta, retro noćnih ormarića ili klupica za odlaganje stvari.

Kupaonica


Drvo i voda možda zvuči nespojivo, ali ovaj je materijal sve popularniji u kupaonicama, a kada vidite kako ih kombiniraju dizajneri interijera, bit će vam jasno i zašto. Svijetlo ili tamno drvo doći će do izražaja na svijetlim pločicama, a s mramorom će izgledati još raskošnije.

Izvor: Elle.rs