3 BOJE KOJE ĆE BITI #1 U UREĐENJU INTERIJERA OVOG PROLJEĆA: Unesite toplinu i živost u svoj dom nježnim nijansama

Stručnjaci za uređenje doma tvrde da će ovog proljeća hit nijanse biti toplija verzija bijele, nježna koraljna i boja mente

unsplash

Polako nam dolaze topliji dani okupani suncem i donose više svjetlosti i nove energije u prostor koja preplavljuje inspiracijom za preuređenje doma. Prvi korak na koji se većina odlučuje je promjena boja, bilo da se radi o zidovima, zavjesama, dekoracijama ili ostatku interijera, a ako ste u nedoumici koju odabrati, stručnjaci su izdvojili tri s kojima ne možete pogriješiti.

Kako biste oživjeli sve prostorije svog doma i stvorili dojam potpuno preuređenog prostora, dizajneri interijera savjetuju da počnete sa suptilnijim promjenama poput uvođenja novih nijansi, a odličan početak su popularne boje - toplija bijela, nježni koralj i boja mente.

1. Topla bijela

Ako inzistirate na tradicionalnoj bijeloj boji i ne volite eksperimentirati s bojama na zidovima, dizajneri interijera savjetuju "srednji put" - toplu bijelu nijansu.

Riječ je o nijansi koja je između klasične snježno bijele i kremaste boje, a njezin šarm je u stvaranju pomiješanog osjećaja udobnosti i topline s uzbuđenjem unošenja potpuno nove nijanse u dom. Također, ova nijansa je puno lakša za održavanje jer su mrlje na njoj manje uočljive, što će posebno dobro doći obiteljima s djecom.

Osim na zidovima, ova nijansa lijepo izgleda na drvenom namještaju i posteljini jer joj daje veću dozu elegancije od klasične svijetle bijele boje, prikladnije u zimskim danima, a posebno se dobro slaže u kombinaciji sa smeđom i sivom.

2. Nježna koraljna

Ako tražite boju koja je malo živahnija i koja se jako lijepo uklapa u proljetno okruženje, koraljna će vas apsolutno oduševiti. Nastala je prirodnom kombinacijom narančastih i ružičastih nijansi koje podižu raspoloženje na prvi pogled.

Dizajneri interijera savjetuju dodavanje ove boje prostorima u kojima dominiraju neutralni tonovi, kao i kombiniranje sa sivom, žutom, akvamarin plavom i bojom mente.

3. Boja mente

Boja mente je poznata kao sretna boja u brojnim kulturama, a na mnogim javnim mjestima koristi se kao dio dekoracije jer djeluje umirujuće i spokojno. Zašto je ne koristiti i kod kuće? Stručnjaci tvrde da će boja mente u interijer donijeti svježinu i umirujuću toplinu, a ovu nijansu možete koristiti apsolutno svuda - od zidova, preko kupaonice i kuhinje, do posteljine, zavjesa i ukrasnih jastuka.

Riječ je o nijansi koja je između popularne boje kadulje i akvamarin plave i najbolje se kombinira s neutralnim tonovima poput bijele, krem i bež.

Izvor: Elle.rs