Zanima li vas kako će izgledati putovanja u sezoni pred nama zanimljivo je osvrnuti se i na trend u porastu – luksuzna putovanja, jer upravo ovaj segment doživljava postpandemijski procvat. Razlog tome je i činjenica da su milijuni ljudi diljem svijeta u zadnje dvije, tri godine uštedjeli financijska sredstva te su sada spremni investirati ih u jedinstvena putnička iskustva, uz napomenu da žele taj novac maksimalno iskoristiti. Skuplja, luksuznija putovanja podrazumijevaju i putovanja čitavih obitelji, inspirirana su lokacijama na kojima su snimani omiljeni filmovi i serije, oblikuju se na temelju postavki pametnog financijskog planiranja te kroz potragu za posebnim ponudama i programima vrijednosti.

travel plaža
pexels 

Sve je to važno kako bi se za planirani iznos dobilo više te tako oblikovalo jedinstveno osobno iskustvo. Zato su sve traženije destinacije koje za vaš novac pružaju više, odredišta koja se ističu ne samo po prirodnim ljepotama već i po vrhunskoj usluzi kako unutar zidova odabranog hotela tako i kroz vrhunske izlete, osobne vodiče, jedrenje, privatne avione...

Indonezija
pexels 

A kako bi izvukli maksimalno od željenog luksuznog putovanja dobrodošli su savjeti britanske luksuzne putničke agencije Scott Dunn koja kreira jedinstvena putovanja po mjeri, uz koje ćete planiranu investiciju maksimalno iskoristiti.

travel safari
pexels 

Stoga, ako želite uštedjeti dio novca na kupnji avionskih karata za let do željene destinacije karte rezervirajte ili kupite i do 11 mjeseci unaprijed. Također je važno pratiti godišnje rasprodaje zrakoplovnih prijevoznika.

Birajte nedirektne letove jer osim povoljnijeg iznosa uhvatit ćete i priliku za istražiti dva odredišta u cijeni jedne karte. Primjer je zaustavljanje u Istanbulu ili Dubaiju na putu za Maldive. Prema Scott Dunn savjetima odredišta koja nude najbolju vrijednost za vaš novac u godini pred nama su Japan, Tajland, Egipat, Šri Lanka, Južnoafrička Republika i Mauricijus.

travel plaža
pexels