Eko turizam je sve popularnijih posljednjih godina, a studio MASK Architects nedavno je dizajnirao BAOBAB, prvi luksuzni safari resort u Africi, koji će samostalno proizvoditi vodu i zelenu energiju za svoje goste.

Talijanska dizajnerska tvrtka predstavila je skice budućeg BAOBAB Luxury Safari Resorta, koji planira izgraditi u Južnoj Africi. Koncept ovog jedinstvenog odmarališta oslanja se na prozračne, dizajnerski osmišljene kućice na drvetu smještene usred zelene južnoafričke šume. Ali to nije sve: ove kućice na drvetu dizajnirane su za samostalnu proizvodnju vlastite zelene energije i vode za goste, čineći ovaj resort pionirom u takvoj vrsti turizma. Također će distribuirati vodu lokalcima u blizini, kao dio cilja tvrtke da unaprijedi infrastrukturu, poljoprivredu i proizvodnju na drugom najvećem kontinentu na svijetu. 

Baobab Luxury Safari Resort
Profimedia 

Luksuzne kućice na drvetu idealne su za parove ili obitelji koje se žele povezati s prirodom i divljim životinjama, a gostima će ponuditi nevjerojatno iskustvo odmora s ekološki osviještenim pozadinom.

Kolibe izgledaju kao da lebde u zraku jer su podignute 3,5 metra iznad zemlje, što će gostima pružiti blisku interakciju s prirodom i životinjama. U središtu se nalazi stubište kojim dolazite do različitih razina smještaja. Kućice se sastoje od dnevnog boravka, radnog prostora i spavaće sobe. Na posljednjem katu je i bazen od 30 četvornih metara, terasa za sunčanje te vanjski tuš. S balkona se pruža pogled na jedinstveni krajolik.

Baobab Luxury Safari Resort
Profimedia 

Naravno, tehnologija je ovdje glavna zvijezda. Svaka kućica na drvetu opremljena je sustavom Air to Water tvrtke Mask Architects, koji napaja prozirni solarni uređaj i može proizvesti pročišćenu vodu izvlačenjem vlage iz zraka. Lože će imati i staklene zavjese prekrivene solarnim pločama koje mogu same proizvoditi električnu energiju. Sustav za proizvodnju vode neće samo donijeti tekućinu vašoj kućici, već će pomoći i lokalcima koji imaju problema s pristupom pitkoj vodi. Kada se s vremenom prikupi dovoljno pročišćene vode, ona će se isporučivati ​​lokalnim zajednicama putem distribucijske mreže.

Baobab Luxury Safari Resort
Profimedia 

"Naša misija je pružati jedinstveno iskustvo korisnicima spajanjem lijepog, atraktivnog i pametnog dizajna s tehnologijom te odgovoriti na potrebe korisnika koji žive u regiji", tvrde dizajneri.